Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει στην Κρήτη από την αποκάλυψη μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων, την εβδομάδα που πέρασε.

Η αστυνομία έφτασε στις συλλήψεις προσώπων υπεράνω πάσης υποψίας για την κοινωνία του Ηρακλείου, έχοντας εις βάρος τους στοιχεία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες κυρίως από τον τουριστικό κλάδο αποσπώντας τεράστια ποσά τόσο από τους ίδιους όσο και από τους διαφυγόντες φόρους προς το κράτος. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις και η όλη υπόθεση είναι στα χέρια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.
Ωστόσο, σάλο έχει προκαλέσει στο νησί το γεγονός ότι δύο από τα βασικά πρόσωπα της συμμορίας ήταν στον στενό κύκλο του διορισμένου γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών ήταν ο εν ενεργεία νομικός σύμβουλος της υπηρεσίας και κουμπάρος του γενικού γραμματέα. Αν και ο κ. Δεικτάκης απέπεμψε τον συγκεκριμένο δικηγόρο από την έμμισθη θέση του, τα ερωτήματα για τον κύκλο και τους τρόπους επιρροής της σπείρας παραμένουν και φτάνουν μέχρι και την αυλή του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Από την πλευρά του πρώην βουλευτή και νυν γ.γ. τηρείται σιγή ιχθύος, ωστόσο για ακόμα μία φορά προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για τις σχέσεις του συστήματος εξουσίας με πρόσωπα και δραστηριότητες που επωφελούνται από τις σχέσεις αυτές. Οι φωνές πάντως στην Κρήτη που δείχνουν τον δρόμο της παραίτησης στον κ. Δεικτάκη όλο και πυκνώνουν καταλογίζοντάς του πολιτική ευθύνη μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τους στενούς του συνεργάτες.

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!