Τη Δευτέρα το πρωί στην Α’ ΔΟΥ Αθήνας για τις κατασχέσεις

Με συνθήματα «Όχι στη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών – Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις – Όχι στις εξοντωτικές προσαυξήσεις της εφορίας», ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στην Α΄ΔΟΥ Αθηνών (επί της οδού Αναξαγόρα 6-8) στις 10 το πρωί.
Η επιλογή της συγκεκριμένης εφορίας δεν είναι τυχαία καθώς πρόκειται για μία από τις 4 συνολικά (μαζί με αυτές του Πειραιά, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς) που προχωρούν στην πιλοτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών κατασχέσεων -σε συνεργασία με τις τράπεζες- για χρέη προς την εφορία.
«Αυτή η κινητοποίηση είναι μια ακόμα ανάμεσα σε αυτές που οργανώνουν οι αγρότες που αντιδρούν στα ανάλγητα φορομπηχτικά μέτρα και άλλες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα. Παρόμοιες κινητοποιήσεις οργανώνουν και οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής στις κατά τόπους εφορίες της περιοχής τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αθήνας, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ίδια η κυβέρνηση, για 1.645.000 παροχές δεν πληρώθηκαν τα χαράτσια στα ακίνητα για το 2011 και 2012, γεγονός που μαρτυρά την οικονομική αδυναμία της πλειοψηφίας της κοινωνίας».
Την ίδια ώρα ωστόσο, η ίδια η κυβέρνηση που αποκαλύπτει την αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν στους φόρους, επιβάλλει νέα μέτρα με νέους φόρους, ακόμη πιο σκληρά για τους πολίτες. Ο Συντονισμός καλεί, εκτός από την ανάγκη η παρουσία των πολιτών στη συγκέντρωση να είναι μαζική, παράλληλα να συνεχιστεί ο αγώνας για μη πληρωμή του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Λ.Σ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!