Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων, 29 – 30 Σεπτεμβρίου, έξω από τις τράπεζες

 

Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ… Η συντονισμένη παρέμβαση-αντίδραση στο «νέο» εφιαλτικό χαράτσι, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε 15 Εφορίες της Αττικής, ήταν η πρώτη από τις δράσεις που αποφάσισαν κατά την παναττική σύσκεψη συντονισμού τους οι 45 συλλογικότητες – δημοτικές κινήσεις, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, εργατικά σωματεία, δίκτυα αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες πολιτών και λαϊκές συνελεύσεις, που φαίνεται να δίνουν συνέχεια στην κινηματική δράση που είχε γιγαντωθεί πρόπερσι απέναντι στον ΕΕΤΗΔΕ.

Επιδιώκοντας την κινηματική αφύπνιση στην αδυσώπητη φορολόγηση και την αντίσταση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στην… ΕΝΦΙΑλωσή τους, προέβησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις, διένειμαν έντυπο υλικό και προπαγάνδισαν το Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων που έχει προγραμματιστεί για Δευτέρα-Τρίτη, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, έξω από τις τράπεζες.

 

Νέο χαράτσι

Όπως αναφέρουν στο κοινό τους ψήφισμα οι συλλογικότητες, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους, τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο. Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στη φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της, υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής. Επιπλέον, πρόκειται για τη φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λπ.

Συγκροτήθηκε ήδη και λειτουργεί επιστημονική ομάδα από νομικούς, φοροτεχνικούς και οικονομολόγους που αναλαμβάνει την ενημέρωση των πολιτών -μέσα από συλλογικές και κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά- για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

«Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές. Αντίσταση και συσπείρωση όλων αυτών που δεν πληρώνουν γιατί δεν μπορούν, αυτών που δεν πληρώνουν γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, με μαζική κατάθεση Aτομικών Ενδικοφανών Προσφυγών ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας, για τους οποίους διατίθεται και η Εξώδικη Δήλωση Επιφύλαξης. Όλοι μαζί να δηλώσουμε την απαίτησή μας να καταργηθεί άμεσα αυτό το νομοθετικό ανοσιούργημα και μαζί με αυτό να τελειώνουμε με τους εμπνευστές του».

 

Οδηγός για την άσκηση προσφυγών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει αναρτήσει ήδη στην ιστοσελίδα του (www.dsa.gr) έναν σαφή οδηγό για την άσκηση προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Οι οδηγίες απευθύνονται σε πρόσωπα που λόγω οικονομικής αδυναμίας αδυνατούν να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν τις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και να ζητήσουν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου, στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας. Αναμένεται, εντός των ημερών, να αναρτηθούν νέες οδηγίες ενδικοφανούς προσφυγής που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε πολίτη.

Με κυρίαρχο σύνθημα «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Δίκαιη φορολόγηση-Να πληρώσουν οι πλούσιοι», οι συλλογικότητες θα επιδιώξουν την ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις (πρόταση προς ΚΕΔΕ) για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αίτημα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!