Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι φοιτητές του Ηρακλείου και της Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για την υψηλή τιμή του εισιτηρίου.

«Να πάτε στην Κομοτηνή», λέει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου
Το «μπελά» της έχει βρει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση τους αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φοιτητών που διαμαρτύρονται για την υψηλή τιμή του εισιτηρίου. Οι φοιτητές, κυρίως από τα ΤΕΙ, προχωρούν σε συντονισμένες μαζικές επιβιβάσεις στο λεωφορείο της γραμμής χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο και μοιράζοντας σχετικό ενημερωτικό υλικό στους υπόλοιπους επιβάτες του οχήματος. Δεν έχουν λείψει οι εντάσεις από τις κινητοποιήσεις αυτές καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και κάλεσε την αστυνομία. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως οι φοιτητές τελικά μετακινήθηκαν χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.  
Οι φοιτητές τονίζουν πως οι αστικές συγκοινωνίες στο Ηράκλειο είναι από τις ακριβότερες στην Ελλάδα, ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει έκπτωση για τους φοιτητές που χρειάζεται να χαλάνε περίπου «μισό ενοίκιο» για να πηγαινοέρχονται στη σχολή τους.
Το «φοιτητικό» εισιτήριο στο Ηράκλειο σήμερα είναι 90 λεπτά, όταν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι 50.  Του θέματος επιλήφθηκε πλέον ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κ. Βουλγαράκης, ο οποίος απείλησε με προσφυγή στον εισαγγελέα δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις, ενώ σε αντιπαράθεση που είχε με φοιτητή στο δελτίο ειδήσεων του τοπικού καναλιού TV Creta, όταν εκείνος του είπε πως σε άλλες πόλεις, όπως στην Κομοτηνή, γίνεται ακόμα και δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ έδωσε την αφοπλιστική απάντηση «να πάτε στην Κομοτηνή».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας ενάντια στη νέα αύξηση
Την αντίδραση των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών συναντά η απόφαση του αστικού ΚΤΕΛ να αυξήσει την τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου. Την περασμένη εβδομάδα δεκάδες φοιτητές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις στην Πάτρα, με αίτημα τη δωρεάν μετακίνησή τους προς και από το πανεπιστήμιο.
Οι φοιτητές συγκεντρώνονταν στις στάσεις των λεωφορείων μοιράζοντας προκηρύξεις με τα αιτήματά τους και διεκδικώντας να μεταβούν δωρεάν προς το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η συγκεκριμένη κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων -που δεν είναι η πρώτη που γίνεται για το θέμα- σχολιάστηκε θετικά από πολλούς πολίτες, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες μικροεντάσεις μεταξύ των φοιτητών και οδηγών λεωφορείων.

Ν.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!