• Η στήλη φυσικά δεν πρόκειται να «δώσει γραμμή» για το ευρωψηφοδέλτιο. Άλλωστε οι αξιόλογες υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές και οι σταυροί μόνο τέσσερις… Αλλά η Κωνσταντίνα Κούνεβα πρέπει να εκλεγεί. Ας το φροντίσουμε όλοι μας.

 

  • Συνήθως αντιμετωπίζουμε κριτικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζουμε αυτά που θεωρούμε λάθη και ελλείψεις του. Σήμερα όλη μας η σκέψη είναι να πάνε καλά παντού τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και την άλλη βδομάδα να καταφέρουμε μια σημαντική νίκη στις Eυρωεκλογές. Άντε, να δούμε. Και κυρίως, να πράξουμε.

 

  • Ο Χρυσοχοΐδης θυμήθηκε μάλλον τον Νίκο Ζαχαριάδη και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «με το όπλο παραπόδα». Το Mνημόνιο δεν το είχε διαβάσει ο υπουργός αλλά… βουλωμένο γράμμα διαβάζει απ’ ό,τι φαίνεται. Αναμένουμε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα όπου μάλλον συνεδρίαζε η Κομιντέρν…

 

  • Σ’ αυτές τις εκλογές, αν μη τι άλλο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Να κρεμαστείς από ελιά; Να πέσεις στο ποτάμι; Να πηδήξεις από γέφυρες; Μπα…

 

  • Ο Κώστας Λαπαβίτσας έχει την άποψή του και τη διατυπώνει πάντοτε καθαρά. Οι διαφωνίες του, όμως, με την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον τυφλώνουν και έτσι μπορεί να καταλάβει μια απλή αλήθεια: Ότι σήμερα μια αλλαγή στην Ελλάδα φαίνεται να περνά μέσα από την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα, πάντως, όχι από έναν (υποτίθεται, εξ αριστερών) πόλεμο εναντίον του.

 

  • Οι φοιτητικές εκλογές έδειξαν ακόμα πιο καθαρά αυτό που είχαν δείξει και οι εκλογές σε μια σειρά σωματεία και επιστημονικούς συλλόγους. Το νέο παραμένει ζητούμενο στους κοινωνικούς χώρους. Η υποστήριξη που δίνει πολύς κόσμος κεντρικά στον ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγεί η χώρα από το σημερινό καθεστώς, δεν μεταφράζεται σε ψήφο σε οποιοδήποτε σχήμα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ ή εκεί. Χρειάζεται πολιτική και όραμα για τους επιμέρους χώρους, νέες συνήθειες και πρακτικές και όχι τα ίδια και τα ίδια που κάνει εδώ και χρόνια η Αριστερά. Ειδικά στο χώρο της νεολαίας, αυτό είναι κρίσιμο.

 

  • Αναπάντεχους υποστηρικτές έχουμε βρει τελευταία. Ο Βενιζέλος λέει ότι θα τον βάλουμε φυλακή, του Πάγκαλου δεν του αρέσουν οι φάτσες μας… Κάθε δήλωσή τους και νέοι ψηφοφόροι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Μας εντυπωσίασαν κάποιες φωτογραφίες από συγκεντρώσεις αυτοδιοικητικών σχημάτων στην Αμφιλοχία, την Ιεράπετρα και άλλες μικρές επαρχιακές πόλεις. Πραγματικά πολύς κόσμος. Όταν η πολιτική και οι επιλογές γίνονται σε κλειστά γραφεία, αυτό γίνεται φανερό και απωθητικό. Όπου υπάρχουν διαδικασίες βάσης και εμπλέκεται απλός κόσμος με ανιδιοτέλεια και διάθεση να προσφέρει, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ας το κρατήσουμε και για μετά.

 

  • Από συζήτηση με φίλο, προχθές: «Να σου πω πώς καταλαβαίνω ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Ο πατέρας μου αγοράζει κάθε μέρα Τα Νέα. Του έχει μείνει συνήθεια και δεν μπορεί να διαβάσει άλλη εφημερίδα. Έτσι τη διαβάζω κι εγώ. Όταν βλέπω πρωτοσέλιδα και πλήθος άρθρων για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω ότι ανεβαίνουν τα ποσοστά του. Τις τελευταίες μέρες, μέχρι και στα αθλητικά γράφουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον έχει πέσει πανικός». Μάλλον…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!