Έκθετοι μένουν το υπ. Υγείας και η Διοίκηση του Παίδων «Αγ. Σοφία», καθώς αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη ζωή έχει γι’ αυτούς λιγότερη σημασία από ό,τι η εξυπηρέτηση της πολιτικής που επιτάσσει ένα διαλυμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, από τις 3 Οκτωβρίου 2012 η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του Παίδων «Αγ. Σοφία» (ΕΚΑΣΚΑΠ) είναι ανοικτή. Η απαραίτητη όμως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παραμένει κλειστή.
Τη δυσλειτουργία, αλλά και την πολιτική σκοπιμότητα αποκάλυψε το περιστατικό ενός τρίχρονου κοριτσιού με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια που χρήζει –σύμφωνα με όλα τα ιατρικά έγγραφα από το ΕΚΑΣΚΑΠ και από το Ωνάσειο, όπου είχε παραπεμφθεί για εργαστηριακές εξετάσεις– άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
Το παιδάκι, που δεν έχει δημόσια ασφάλιση, έχει γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στα νοσοκομείο: Το Ωνάσειο δήλωσε ότι δεν δύναται να πραγματοποιήσει την επέμβαση για ιατρικούς λόγους που αιτιολόγησε με έγγραφό του (11/4). Αμέσως μετά οι γονείς επιστρέφουν στο ΕΚΑΣΚΑΠ, όπου τόσο οι καρδιολόγοι όσο και ο καρδιοχειρουργός που είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επέμβαση, δηλώνουν ότι το αναλαμβάνουν και προτείνουν να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία (17/4).
Μία ημέρα μετά η διοίκηση του Παίδων, με έγγραφό της ενημερώνει τους γονείς ότι η επέμβαση δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν στο Παίδων, καθώς επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς γίνονται μόνο στο Ωνάσειο. Το πιο παράλογο είναι πως το ίδιο το υπ. Υγείας πρότεινε στους γονείς να φύγουν στο εξωτερικό με δημόσια έξοδα, τη στιγμή που οι γονείς επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα και να χειρουργηθούν από το γιατρό τους, που και ο ίδιος αναλαμβάνει το περιστατικό… αλλά δεν έχει ΜΕΘ να φιλοξενήσει τη μικρή ασθενή.
Γονείς και ιατρικό προσωπικό φωνάζουν εδώ και δύο ημέρες ότι η πολιτεία οφείλει να ανοίξει άμεσα τη ΜΕΘ στο Παίδων. Η κατάσταση της μικρής Θ. το απαιτεί. Όμως το υπουργείο και η Διοίκηση του Παίδων δεν θέλουν να ανοίξουν τη δημόσια κλινική. Έτσι απλά. Ποιος θα εγγυηθεί την υγεία και τη ζωή της μικρής Θ. και όλων των υπόλοιπων παιδιών που θα ακολουθήσουν; Μήπως η τρόικα;

Μ.Ε

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!