Τα μάθατε τα νέα να φανταστώ… Η αγοραστική δύναμη της χώρας είναι ένα τσικ πριν από τον πάτο. Ποια χώρα μας έκλεψε τη δόξα, δεν θα το πιστέψετε˙ η Βουλγαρία. Θυμάστε κάποτε τον Άδωνι-Σπυρίδωνα που ωρυόταν πως «δεν θα του κλέψει η τρόικα τη δόξα», γιατί αυτός κατάφερε μόνος του την απόλυτη καταστροφή; Ε, να που αυτή τη φορά βρέθηκε άλλος μουστερής και μας πέρασε… αλλά δεν απελπιζόμαστε, γιατί έχουμε μια φυσική ροπή προς το χάος.

Δεν θα ήθελα, πάντως, να διαρρεύσει η ανακοίνωση της Eurostat που μας κατατάσσει στην 26η θέση των χωρών-μελών της Ε.Ε. γιατί θα στενοχωρηθεί ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης, και δεν το θέλω – καταλαβαίνετε… Ορίστε, τις προάλλες στη Θεσσαλονίκη έκανε δηλώσεις: «Αυτή την ώρα η Ελλάδα έχει πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από το μέσο όρο της Ευρωζώνης».

Εν τω μεταξύ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 64% του μ.ο., ενώ οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία που με την πανδημία πέρασαν κι αυτές μια μεγάλη κρίση, βρίσκονται στο 83%, 89% και 97% αντίστοιχα.

Από την άλλη είναι κι ο πρωθυπουργός που κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, με τελευταίο σταθμό το μακρινό Καναδά. Τι να υποθέσω τώρα… μήπως η απόσταση ήταν μεγάλη, οι μέρες απουσίας πολλές… δεν ξέρω, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν φάνηκε πολύ εχέμυθος και στον Τριντό τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι: «Η οικονομία αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό. Το έλλειμμα μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και δεν έχουμε καμία σχέση με όσα πήγαν στραβά πριν δέκα χρόνια. Τα αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια σταθερή οικονομία».

Δεν το μάθατε από μένα, αλλά το ελληνικό οικονομικό μοντέλο το ζητάνε κι απ’ αλλού…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!