Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας

 

Εκθέσεις

  • Σάββατο 27/4

Τηλεπικοινωνία, ανεργία, δρόμος και πεζοδρόμιο, εθνικά σύμβολα και φετίχ της κατανάλωσης, θέαμα, αδέσποτα, ελεύθερος χρόνος, αυτοκίνηση, αστικοποίηση της υπαίθρου, ακόμα και η σεξουαλική κακοποίηση ερευνούνται από την σκοπιά της ψυχανάλυσης στα έργα του εικαστικού Μιχάλη Καλλιμόπουλου που παρουσιάζονται στην έκθεση Η εικόνα της χώρας προς τα μέσα. Το Σάββατο, 27/4, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει το έργο του και συζητά με το κοινό στις 13:00 στην γκαλερί a.antonopoulou art, (Αριστοφάνους 20, Ψυρρή), όπου και θα φιλοξενείται έως και τις 24/5. Ώρες λειτουργίας: Τετ.- Παρ. 14:00-20:00, Σάβ. 12:00-16:00.

  • Έως Κυριακή 11/5

Περιμένοντας τους βαρβάρους: Αναφορά στον Καβάφη. Έργα μοντέρνων και σύγχρονων, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που έχουν ερμηνεύσει με τη δική τους «γλώσσα» την εντύπωσή τους από τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, σε διάλογο με χειρόγραφα του ποιητή και πρώτες εκδόσεις ποιημάτων του. Διαφορετικά εικαστικά μέσα, διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, διαφορετικές απεικονίσεις, όλες επηρεασμένες από δημιουργήματα του ίδιου ποιητή. Στην Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι, Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Σάβ. 10:00-15:00, Τρ.-Παρ.10:00-20:00.

Προβολές

  • Δευτέρα 29/4

Την ταινία του Γίρζι Μένζελ (Jirí Menzel) Μηδαμινές αποστάσεις (Postriziny) παραγωγής 1980, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης. Στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, Αγ. Βαρβάρας 25.

  • Σάββατο 27/4

Προβολή της ταινίας Ο Χριστός ξανασταυρώνεται του Ζιλ Ντασέν. Στις 20:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ, Γρ. Λαμπράκη και Καλυψούς στην Καλλιθέα.

Μουσική

  • Σάββατο 27/4

Παρουσίαση τραγουδιών από το CD Ας γεννιόσουνα σκύλος, καθώς και κειμένων και παρακείμενων. Τραγούδια με ελληνικό στίχο. Θεατρικές ροκ μπαλάντες με στοιχεία μίνιμαλ, φανκ και τζαζ. Στίχοι που συνθέτουν μοναχικά ταχυδράματα προσεγγίζοντας με τρυφερή ματιά την περιπέτεια του έρωτα και με σκωπτική διάθεση την παράλογη καθημερινότητά μας. Στις 22:00 στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου.

Θέατρο

  • Σάββατο 27-Κυριακή 28/4

Το βαλς των βρόμικων δρόμων Νο3. Οι Αδέσποτες Σκύλες, εννέα γυναίκες με τακούνια και λουλούδια στα μαλλιά, με τη συνοδεία ενός άντρα μουσικού αναζητούν τις λέξεις ελπίδα και αλληλεγγύη. Μέσα από τα σκουπίδια των δρόμων της Αθήνας του 2013, ξεπετάγονται γεμάτες απορία, παρατηρώντας τις αμέτρητες ουλές και το παράλογο της «κανονικότητας». Φτιάχνουν στιχάκια, ρίμες, τραγούδια και μιλάνε για να θέσουν ερωτήσεις και να επαναοικειοποιηθούν το χαμένο νόημα των λέξεων και τις αναποδογυρισμένες έννοιες. Στις 21:30 στο Quilombo Centro Cultural, Σερβίων 10 & Λ. Αθηνών, Ακαδημία Πλάτωνος. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!