Εκθέσεις
Έως Σάββατο 11/2
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν έκθεση έργων του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη. Βυζαντινός και Ευρωπαίος, πολύπλοκος και αθώος, ορθόδοξος και μοντέρνος, ο Πεντζίκης, κέντησε με αναρίθμητες πινελιές, με απέραντη αγάπη και υπομονή, ένα μυστικό τοπίο όπου αναδύονται οι σχέσεις του ανθρώπου με το απόλυτο. Ώρες λειτουργίας: Δευτ. & Σάβ., 10:00-15:00, Τρ.- Παρ. 10:00 -20:00. Στο Kalfayan Galleries, Xάρητος 11, Κολωνάκι.

 Έως Δευτέρα 13/2
Lost in Athens. Στην καρδιά της πόλης, στο κέντρο της Αθήνας, 18 καλλιτέχνες τοποθετούνται σε ένα νέο παρόν σχολιάζοντας άλλοτε σκωπτικά, άλλοτε με καυστικό χιούμορ και οξυδέρκεια το κοινωνικό φαινόμενο να είμαστε χαμένοι στην Αθήνα, χαμένοι στην ίδια μας την πόλη. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Κυρ.14:00- 21:00. Στο CAMP (Contemporary Art Meeting Point), Ευπολίδος 4 και Απέλλου 2, Πλατεία Κοτζιά.

Προβολές
Τετάρτη 7/2
Στο πλαίσιο του αφιερώματος Από τον Ισημερινό στην Αργεντινή θα προβληθεί η ταινία του Πάμπλο Τραπέρο Γεννημμένος και μεγαλωμένος. Δύο προβολές, στις 18:30 και 21:30, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23.

Παρασκευή 10/2
Προβολή του ντοκιμαντέρ Το πείραμα της Αργεντινής του Γιώργου Αυγερόπουλου. Σχεδόν 10 χρόνια μετά την κοινωνική έκρηξη στη Αργεντινή το 2001, ο σκηνοθέτης επιστρέφει στη χώρα για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας. Στις 21:00 στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68, Πλατεία Δημαρχείου, Αργυρούπολη.

Θέατρο
Παρασκευή 10/2
Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας» ανεβάζει την θεατρικά παράσταση του Αμερικάνου συγγραφέα Albert Gurney, Η Τραπεζαρία. Στις 21:30 στο Θέατρο της Ξυλοτεχνίας στο Περιστέρι, Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά γωνία.

Μουσική
Τετάρτη 8/2
Η Εύα Κοτανίδη παρουσιάζει την Μουσική Παράσταση Eva on a flight to Paris. Στις 21:30 στον Ιανό, Σταδίου 24.

Τετάρτη 8/2
Παράλληλα με την έκθεση Ορίζοντες, ο Σύλλογος Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ παρουσιάζει αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Στις 21:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!