Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας

Προβολές

  • Σάββατο 16-Κυριακή 17/2

Στo πλαίσιo του αφιερώματος Οι τέχνες συναντούν τη βιομηχανία που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα προβληθούν οι ταινίες Το εργοστάσιο του Βασίλη Βαφέα 1981 (Σάββατο) και Μοντέρνοι καιροί του Τσάρλι Τσάπλιν 1936 (Κυριακή). Στις 18:00 στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Ρ/Σ 9,84), Πειραιώς 100, Γκάζι.

  • Παρασκευή 22/2

Προβολή του ντοκιμαντέρ Τα κορίτσια της βροχής της Αλίντας Δημητρίου με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στις 20:30 στην «Κόντρα», Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών.

Βιβλίο

  • Κυριακή 17/2

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Τσάι με τους συγγραφείς μας ο Θόδωρος Γρηγοριάδης θα διαβάσει κείμενά του και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Χρήστου Παρίδη. Στις 12:00 στο Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8 στην Πλάκα.

  • Τρίτη 19/2

Παρουσίαση του βιβλίου Η αποστασία των διανοούμενων του Γιώργου Καραμπελιά, από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις. Στις 20:00 στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Θέατρο

  • Σάββατο 16-Κυριακή 17/2

Η Θεατρική Ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης παρουσιάζει το αλληγορικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Παραμύθι χωρίς όνομα σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζάκα. Στις 20:00 στην Αίθουσα «Πάνος Χαλδέζος» της Εστίας Νέας Σμύρνης. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη.

  • Παρασκευή 22/2

Ανιχνεύοντας τον Τζόρνταν. Μια σπουδή για τρεις ηθοποιούς πάνω στο έργο των Αν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι. Μια ΕλληνίδΑ, μια Αγγλίδα και μια Αλβανη σκοτώνουν το παιδί τους από αγάπη… Πώς συμπεριφέρεται η κάθε μια από αυτές, σύμφωνα με την καταγωγή της; Οι παραστάσεις είναι σε τρεις γλώσσες ταυτόχρονα, ελληνικά, αγγλικά και αλβανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Κάθε Παρασκευή, έως 29/3, στις 21:00 στο Θέατρο Άλεκτον, Σφακτηρίας 23, Μεταξουργείο.

Εκθέσεις

  • Έως Παρασκευή 22/2

Η έκθεση The last show παίρνει τον τίτλο της από τη δημοσίευση Βία και ελπίδα στο τελευταίο θέαμα, στην οποία ο G. Agamben συζητάει την επικαιρότητα της Κοινωνίας του Θεάματος του G. Debord. Την αποτελούν έργα ζωγραφικής, κατασκευές, ψηφιακά τυπώματα, καθώς και μία ηχητική εγκατάσταση. Τα έργα πραγματεύονται ιδέες όπως την αναπαράσταση της έλλειψης, την αισθητική της σιωπής, την ανικανότητα της εικόνας και τη σχέση της τέχνης με τη διασκέδαση και την κατανάλωση. Ανοιχτά καθημερινά 12:00 – 22:00 στο Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!