Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας

Προβολές

  • Σάββατο 9/2

Προβολή του ντοκιμαντέρ Ακούγοντας το χρόνο του Σταύρου Ψυλλάκη.
Με αφετηρία γιατρούς και προσωπικό του Α ντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο, παρακολουθούμε αυτήν τη ξεχωριστή ομάδα ασθενών, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο. Μετά την προβολή, ο σκηνοθέτης και γιατροί από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, θα συνομιλήσουν με το κοινό. Στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως.

  • Σάββατο 9-Κυριακή 10/2

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Οι τέχνες συναντούν τη βιομηχανία» που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα προβληθούν οι ταινίες Ανατολική Περιφέρεια του Βασίλη Βαφέα (Σάββατο) και The Wobblies 1979 (Κυριακή). Στις 18:00 στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Ρ/Σ 9,84), Πειραιώς 100, Γκάζι.

Βιβλίο

  • Τρίτη 12/2

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο Η ανάρμοστη σχέση Ελλάδα- Ευρώπη του Κώστα Βεργόπουλου. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γιώργος Σταθάκης, Σταύρος Λυγερός. Στις 20:00 στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Διάφορα

  • Κυριακή 10/2

Η αναζήτηση της εσωτερικής ταυτότητας, η διαρκής αλλαγή και μεταμόρφωση, πώς η κάθε λογής εξουσία εξοντώνει το άτομο καθώς κι η λαχτάρα για γη κι ελευθερία είναι τα θέματα που πραγματεύεται η μουσική παράσταση Passport. Κείμενα και 15 τραγούδια με ένα πιάνο και μια φωνή, ξετυλίγουν το ταξίδι ενός μετανάστη, εν τέλει το ταξίδι όλων μας. Κάθε Κυριακή στις 21:00 στο Ζp87, Ζωοδόχου Πηγής 86, Εξάρχεια.

Μουσική

  • Κυριακή 10/2

Δύο μουσικοί με πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα και ήχο, ο σαξοφωνίστας Γιάννης Παπαναστασίου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης στο έβδομο Jazz Café Afternoon, παρουσιάζουν συνθέσεις τους και ρεπερτόριο από την jazz με έντονο το στοιχείο του interplay. Στις 19:00, στο beton7cafe , Πύδνας 7, Βοτανικός, στάση μετρό Κεραμεικός.

Εκθέσεις

  • Έως Σάββατο 16/2

Με προσωπική γραφή και σε έντονο εξπρεσιονιστικό ύφος ο ζωγράφος Χάρης Περιορέλλης, βασιζόμενος σε καθημερινά γεγονότα, επιδιώκει να κάνει αισθητή στο θεατή την ενδιάμεση κατάσταση του Υπάρχω αλλά δεν ζω. Δημιουργώντας λιτές και πολύ δυνατές εικόνες επιχειρεί να περιγράψει, χωρίς καθόλου φλυαρία, αυτό το αντιφατικό συναίσθημα του «ζω χωρίς να μπορώ να ανασάνω» που κυριαρχεί στην έκθεση με τίτλο Άπνους. Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 10:00- 14:00 & 18:00-21:00 Σάβ. 10:00- 14:30.

  • Έως Σάββατο 16/2

Στην έκθεση με τίτλο Creatures and other Humans ο Νίκος Καπάνταης παρουσιάζει φευγαλέες φιγούρες και πορτρέτα urban αισθητικής με έντονα εξπρεσιονιστικά χρώματα και παχιές πινελιές. Συνοδευόμενα πάντα από ένα μήνυμα αφύπνισης, είτε ορατό είτε ιδεατό, τα έργα του, χωρίς ίχνος εξιδανίκευσης, θυμίζουν τα πρώτα γκράφιτι του Basquiat σε τοίχους της Νέας Υόρκης, πίσω στη δεκαετία του ’80. Στο Art Zone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Άγαλμα Τρούμαν. Ώρες λειτουργίας: Τρ. Πέμ. Παρ 11:00-15:00 & 17:30- 21:00 Tετ. Σάβ. 11:00- 15:00.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!