Προβολές
Σάββατο 17/11
Στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας προβάλλεται στο «Σπίτι της Μεσοποταμίας» (Πλάτωνος13, Μοσχάτο) στις 19:00, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους της Αλίντας Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής» με θέμα την αντίσταση των γυναικών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Ντίνα Κούκου, που καταθέτει και στην ταινία τη μαρτυρία της, για τα χρόνια της δικτατορίας και την αντίσταση του δημοκρατικού κόσμου.

Κυριακή 18/11
Η κινηματογραφική ομάδα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης προβάλει τη βραβευμένη ταινία «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας. Στις 21:00 στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου.

Θέατρο
Σάββατο 17 – Κυριακή 18/11
Το θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» ανεβαίνει από την Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίσκου. Στις 20:30 στο Θέατρο του Δημαρχειακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου και Κουντουριώτου).

Μουσική
Κυριακή 18/11
Κόντρα στην κρίση και τα μνημόνια το «Σπίτι της Μεσοποταμίας» διοργανώνει ζωντανή ρεμπέτικη και λαϊκή βραδιά με τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου. Στις 20:00, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Έως Δευτέρα 3/12
«Στ’ απολεσθέντα». Η ομάδα «The Guillotinas» -τέσσερις μουσικοί και τέσσερις ηθοποιοί-  εκφράζουν με το τραγούδι τις απώλειες, τις μνήμες και τις επιδιώξεις τους, στον άδειο βιομηχανικό χώρο του «Βυρσοδεψείου». Στην παράσταση ακούγονται 23 πρωτότυπα τραγούδια που κινούνται σε ένα ετερόκλητο φάσμα ελληνικής, ξενόγλωσσης και κλασικής μουσικής. Δωρεάν είσοδος με εθελοντική εισφορά (κουμπαράς). Στο Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός.

Βιβλίο
Τετάρτη 21/11
Οι Εκδόσεις «Καλέντη» παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Ξυλούρη «Πώς τελειώνει ο κόσμος». Στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!