Εκθέσεις
Έως Κυριακή 18/6
Με την ευκαιρία των 20 χρόνων λειτουργίας του το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ διοργανώνει την εικαστική έκθεση Σπίτι, με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό καταξιωμένων καλλιτεχνών που δημιούργησαν και προσέφεραν τα έργα τους εμπνευσμένα από την έννοια του σπιτιού, ως συμβόλου στέγασης, φιλοξενίας, σταθερότητας και ασφάλειας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το θέμα των ναρκωτικών. Στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Έως Τετάρτη 22/6
Κ. Γιαβής, Urban paths. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες δρόμου με σκηνές που διαδραματίστηκαν στις πολυάριθμες βόλτες και αναζητήσεις του Κωνσταντίνου Γιαβή μέσα στους δρόμους των πόλεων. Στον πολυχώρο Black Duck, Χρήστου Λαδά 9Α & Σταδίου, τηλ.: 210-3234760. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σάβ. 1-8μ.μ., Κυρ. 7-10μ.μ.

Έως Κυριακή 26/6

Fake Paradise. Ο άνθρωπος σίγουρα έχει ανάγκη τους παράδεισους, επίγειους ή επουράνιους. Τους ονειρεύεται και επιθυμεί να τους κατακτήσει. Δυναμώνουν την ελπίδα, αποτελούν το έπαθλο ενός δύσκολου αγώνα. Ο παράδεισος συχνά μας προδίδει. Αποδεικνύεται ψεύτικος, πλασματικός τόπος ευτυχίας. Στο δικό του ψεύτικο παράδεισο αναζητά καταφύγιο ο χρήστης ναρκωτικών ουσιών, καταλήγει όμως να βιώνει την καθημερινή κόλαση. Στο K-art, Σίνα 54, 211-4013877. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 12-8μ.μ., Σάβ. 11-2μ.μ.

Έως Κυριακή 26/6
Έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και χαρακτικής των μελών της Καλλιτεχνικής Ομάδας «ΙΡΙΔΑ» με θεματικό τίτλο Στα Χνάρια των Ποιητών. Έργα ευαισθησίας, βασισμένα στο λόγο μεγάλων, αλλά και ελασσόνων ποιητών, συνθέτουν την ταυτότητα της Έκθεσης που λαμβάνει χώρα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» Ίλιον (κοντά στην λίμνη, 30μ. αριστερά από το naturashop, κτίριο πλησίον γυμναστηρίου).
Το Σάββατο 25/6, στις 9μ.μ. θα πραγματοποιηθεί. LIVE ART EVENT Όταν οι τέχνες κάνουν παρέα» Bach, Paganini και αυτοσχεδιασμοί από το σολίστα του βιολιού Πέτρο Χρηστίδη.

Μουσική
Κυριακή 19/6
Το See The Music είναι μία συναυλία σαν όλες τις άλλες, που όμως κωφοί και ακούοντες αλληλεπιδρούν και συμμετέχουν ισότιμα στη μουσική εμπειρία. Επίσημοι καλεσμένοι ο διεθνούς φήμης κωφός μουσικός από τη Φινλανδία Signmark και ο πρωτοπόρος της ελληνικής ηλεκτρόνικα Κ. Βήτα θα αποδείξουν στη σκηνή ότι η τέχνη σπάει τα σύνορα και τις προκαταλήψεις και ότι η μουσική είναι κάτι περισσότερο από αυτό που ακούμε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του See The Music θα υπάρχει ερμηνεία της μουσικής και των στίχων στη Νοηματική Γλώσσα. Στις 8.30μ.μ. στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ.: 210-3453111.

Κυριακή 19/6

Φουλ «ροκ» θα απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Μουσικών Συγκροτημάτων που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολις («Κεντρική αυλή» – Πειραιώς 100, Γκάζι). 30 μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα των Γυμνασίων και Λυκείων της πρωτεύουσας, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους από τις 6μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

Τρίτη 21/6
Οι «Ειρήσθω εν παρόδω» σε συνθέσεις από τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο «Οιστρηλασία» καθώς και νεότερες οργανικές τους συνθέσεις, μαζί με ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο διασκευών, που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα από jazz standards, παραδοσιακούς σκοπούς μέχρι και συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών, με έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση. Είσοδος ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό. Στις 10μ.μ. στο Bacaro Σοφοκλέους 1,  τηλ.: 210-3211882.

Θέατρο
Παρασκευή 24/6
Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο από την θεατρική ομάδα Τζιουλάρι. Η Μαρία είναι άνεργη και ψάχνει δουλειά… Ο Χρήστος απολύεται… Ο μπαρμπα Στέλιος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή του σύνταξη… απέναντί τους, το Aφεντικό. Περισσότερα στο https://giullari.blogspot.com/ Στο Περιστέρι, Θεατράκι Πλατείας ΟΤΕ, , Π. Τσαλδάρη και Ιάσωνος.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!