Εκθέσεις
Έως Σάββατο 31/3

Ο Χρόνος Μας Ανήκει. Κρατώντας έναν ανοιχτό διάλογο -ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον- οι Dreyk the Pirate, Mora, Insane, Nar, Sae, Korzof & Illu προσπαθούν μέσα από μια σειρά που αποτελείται από γλυπτά, εγκαταστάσεις, murals (τοιχογραφίες), φωτογραφίες και σχέδια να μεταφέρουν  τον επισκέπτη σε ένα περιπετειώδες ταξίδι μέσα στον χρόνο των ιδεών.  Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σάβ. 12:00-21:00. Στο Stigma Lab, Ανδρέα Μεταξά 4 , Εξάρχεια, τηλ.: 6972087530.

Έως Κυριακή 31/3

Ο Τούρκος καλλιτέχνης Ali Kazma παρουσιάζει δύο ξεχωριστά βίντεο: το Absence (2011) και το Written (2011). Στο πρώτο καταγράφει τμήμα των παλιών εγκαταστάσεων της βάσης του NATO, όπου καταγράφει στοιχεία από το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου. Απέναντι από το Absence τοποθετούνται τα έξι μόνιτορ του Written, στο οποίο αποτυπώνεται το κάψιμο γραπτών, όπου ο θεατής μπορεί να διαβάσει μέρος φράσεων προτού γίνουν στάχτη. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 14:00-20:00, Σαβ. 12:00-16:00. Στο Qbox gallery, Αρμοδίου 10, τηλ.: 211-1199991.

Προβολές
Παρασκευή 30/3

Προβολή της ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα (2011). Η οδύσσεια ενός Έλληνα μέσα στο παρανοϊκό Δημόσιο σύστημα της χώρας του, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Δενδρινού. Ακολουθεί συζήτηση με το σκηνοθέτη. Στις 21:00 στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68, Πλατεία Δημαρχείου, Αργυρούπολη.

Κυριακή 25/3

Η κινηματογραφική ομάδα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης προβάλλει την ταινία Ο Βασιλιάς του Ν. Γραμματικού. Βραβευμένη στο 43ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ταινία αποτελεί ένα πικρό σχόλιο για τις αθέατες όψεις της ελληνικής επαρχίας Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη Νίκο Γραμματικό και τον πρωταγωνιστή της ταινίας Βαγγέλη Μουρίκη. Στις 20:00, στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου.

Βιβλίο
Σάββατο 31/3

Παρουσίαση του βιβλίου του Luigi Zoja, Ο θάνατος του πλησίον. Η παρουσίαση θα γίνει από το συγγραφέα Luigi Zoja και η μετάφραση θα γίνει από το μεταφραστή του βιβλίου Μελέτη Μελετιάδη. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος. Θα μιλήσουν οι Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Φιλάρετη Κομνηνού, Γρηγόρης Βαλτινός Στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο Iανός, Σταδίου 24.

Θέατρο
Κυριακή 25/3

Ιστορίες στον 6ο. Διαδραστικό δρώμενο από την ομάδα Playback Ψ. Οι θεατές αφηγούνται προσωπικές ιστορίες, τις οποίες ζωντανεύουν μέσω αυτοσχεδιασμών οι καλλιτέχνες της ομάδας. Κάθε Κυριακή στις 19:00 στον Χώρο Έκφρασης & Θεραπείας «Παλμός», Κλεισθένους 3, Πλατεία Κοτζιά (πίσω από το Δημαρχείο).

 

Τρίτη 27/3
Ο Άμλετ αυτοκτόνησε από την ομάδα θεάτρου Minus (two). 6 Άμλετ επί σκηνής. Έξι άτομα σε κρίση-προσωπική, κοινωνική, οικονομική, εθνική. Ο άνθρωπος της εποχής μας; ο Έλληνας του σήμερα; Στις 20:00 στον πεζόδρομο Πλάτωνος στο Χαλάνδρι.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!