Ελπίζω σύντροφοι να σας έλειψα, αλλά τα γεγονότα ήταν πολλά και οι υποχρεώσεις ακόμα περισσότερες. Στα δικά μας τώρα από τον Βορρά· τι κακός χαμός κι αυτός με τα μνημόνια, ο Αλέξης δεν τα πιστεύει αλλά τα υπογράφει και τα ψηφίζει, η μισή κυβέρνηση δεν τα ψηφίζει αλλά θα κληθεί να τα εφαρμόσει! Η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν τα ψηφίζει αλλά δεν ρίχνει την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, τα ψηφίζει μεν δεν ρίχνει την κυβέρνηση δε! Φιλοσοφικά αυτό λέγεται υπαρκτός σουρεαλισμός – αλλιώς, φοβάται ο Γιάννης (με δύο ν) το θεριό και το θεριό τον Γιάννη που λένε και στο χωριό μου.

Και γιατί ρε σύντροφε Αλέξη, που λέει και μια αγράμματη γιαγιά στη γειτονιά μου, δεν κάνεις ένα ακόμα δημοψήφισμα να αποφασίσουμε εμείς, αφού όλοι εσείς δεν μπορείτε; Να σας βγάλουμε και από τη δύσκολη θέση βρε αδερφέ, μπας και ασχοληθείτε και με τίποτα άλλο εκτός από τον οικονομισμό και πώς θα σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες. Γιατί η καθημερινότητα τρέχει και δεν βλέπω και μεγάλη πρόοδο. Όλοι πόστο στα τηλεπαράθυρα και από δουλειά μηδέν, ακόμα η Δεξιά κυβερνά αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, και μας πουλάνε και τρέλα. Μάλλον αυτή η σάλτσα αντζούγιας που σερβίρουνε στις Ευρωσυνόδους έχει παρενέργειες – δεν εξηγείται αλλιώς.

Στα καλλιτεχνικά επικρατεί στασιμοπληθωρισμός, για να μιλήσω με όρους Βαρούφ. Απλήρωτοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και στη Μονή Λαζαριστών, οριακά στο Μέγαρο Μουσικής, και για ΚΜΣΤ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου τα δύσκολα είναι μπροστά. Αλλά τι να πεις, αφού ο υπουργός Πολιτισμού και δημοσιογράφος της Καθημερινής (ναι, ναι, ναι)  όταν ανεβαίνει Θεσσαλονίκη βλέπει μόνο τον Τζίτζη τον μεγαλοπρεπή και τον υπέρμαχο του «ναι» Μπουτάρ Χαν. Κατά τα άλλα, κυβερνά η Αριστερά και όλοι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί αργοπεθαίνουν χωρίς Διοικήσεις, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς συνέργειες, χωρίς σκοπό και στόχο ούτε καν στο επίπεδο να δώσουν μια ανάσα στον παραζαλισμένο κοσμάκη. Σύντροφοι, αν δεν μπορείτε δεν είναι κακό. Ζητήστε βοήθεια, θα σας την προσφέρουμε. Αν όμως δεν θέλετε, θα σας φύγουμε, τελεία και παύλα.

 

Θρασίμι

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!