…Να θυμηθώ – Οδύσσειες – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

…Να θυμηθώ

Αναμνήσεις από τα ταραγμένα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου, αλλά και από τη ζωή της θα ξετυλίξει η Μαρία Μπέικου, στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Τρίτη στις 7 το απόγευμα οι εκδόσεις Καστανιώτη. Χώρος το Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104 (Θεμιστοκλέους 104). «Διαμεσολαβητές» των αφηγήσεών της Μπέικου, η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, οι σκηνοθέτες Μάνος Ζαχαρίας και Θόδωρος Τερζόπουλος και η δημοσιογράφος Ελένη Γκίκα.

Οδύσσειες

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος στα 50 χρόνια ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία, την Τετάρτη το απόγευμα θα προβληθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε η ταινία του Μάρκου Γκαστίν Μικρές Οδύσσειες. Οκτώ μετανάστες μιλούν για τη δική τους τόσο διαφορετική αλλά και παρόμοια, ταυτόχρονα, ιστορία, μετανάστες στην Ελλάδα και Έλληνες της πρώτης και δεύτερης γενιάς μεταναστών στη Γερμανία που αφηγούνται, παράλληλα, τις δικές τους «Οδύσσειες». Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και των πρωταγωνιστών της ταινίας.
Θέατρο Σκιών

Με τη φιλοδοξία να προσφέρει θεραπεία γέλιου, αντίδοτο στη μελαγχολία των καιρών ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του, θα εμφανίζεται κάθε Πέμπτη στο @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18), στις 9.30 μ.μ. με ένα νέο έργο κάθε βδομάδα. Η… θεραπεία συνοδεύεται από κρασί, ρακί και μεζέ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!