Φίλη που δούλεψε στη φετινή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης και είναι κάθε χρόνο εκεί, μου έλεγε συνεχώς για το πόσο υποτονική ήταν φέτος και πόσο αδιάφορους άφησε τους Θεσσαλονικείς. Του Ηρόστρατου

Αποφάσισα, λοιπόν, πως δεν θα της ξαναμιλήσω αφού με γέμισε… ψέματα! Η έκθεση, μάλιστα, πήγε καλύτερα από ποτέ, αποδεικνύοντας πόσο άχρηστο ήταν το ΕΚΕΒΙ!
Δεν φαντάζομαι να πείτε ότι υπουργός (έστω και αναπληρωτής) της παρούσας τροϊκανής κυβέρνησης είναι ποτέ δυνατόν να μας γεμίζει ψέματα και μπαρούφες.
«Το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) τελείωσε και δεν αφήνει κανένα κενό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πoλιτισμού(;) Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή την ολοκλήρωση της 10ης Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου, συμπληρώνοντας:
«Παρά τις Κασσάνδρες κι όσους μαζί με αυτές είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν την αποτυχία της 10ης Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου, αυτή στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Δεν υπάρχει σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση. Φέτος τη διοργάνωση ανέλαβε να κάνει πραγματικότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού. Και το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου -το Μάιο του 2014- θα τη διοργανώσει και πάλι το υπουργείο Πολιτισμού»
Απ’ ό,τι θυμάμαι, βεβαίως, ο ίδιος έχει διορίσει ένα (προσωρινό;) Δ.Σ. στο ΕΚΕΒΙ με άγνωστο σκοπό – αφού όπως λέει δεν συμμετείχε στη διοργάνωση της Έκθεσης.
Επίσης, επέλεξε τη μέθοδο του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» όταν ερωτήθηκε για το τι θα συμβεί στους εργαζομένους του ΕΚΕΒΙ με την επερχόμενη διάλυσή του…
Μέσα στη χαρά του, θυμήθηκε και το Διάταγμα των… Μεδιολάνων (313 μ.Χ.) που θα το γιορτάσουμε -λέει- γιατί απ’ αυτό ξεκινά η ανεξιθρησκία. Με αυτό το Διάταγμα, ως εφαλτήριο, ο Χριστιανισμός κατάφερε να γίνει η κυρίαρχη θρησκεία και να αρχίσει ένας απίστευτος διωγμός των προηγούμενων θρησκειών και να επικρατήσει παντού ο σκοταδισμός και η… ανεξιθρησκία της Ιεράς Εξέτασης…
Για το τέλος, δε, φύλαγε μια ακόμα «δυνατή» μπαρούφα: «Η Θεσσαλονίκη», τόνισε, «είναι η μοναδική πόλη στη χώρα που νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι στην ιστορία της ανεκτικότητας έγραψε λαμπρές σελίδες». Ναι. Όπως η μεταχείριση που επεφύλαξε στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, αλλά και γενικότερα σε σχέση με το διωγμό των Εβραίων και την… αξιοποίηση των περιουσιών τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!