Απαιτείται αγωνιστική απάντηση των συνδικάτων και του δημοκρατικού λαού. Του Δημήτρη Τρίμη

Το κυβερνητικό πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ και υπέρ των συμφερόντων της Διαπλοκής εξελίσσεται, παράλληλα με το σχέδιο εξόντωσης των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ. Στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά, η φίμωση της φωνής της κοινωνίας, των κινημάτων, της Αριστεράς. Δηλαδή, ο πλήρης έλεγχος της Ενημέρωσης, η επιβολή της εικονικής πραγματικότητας των υπογείων της Συγγρού, το ψέμα του Success Story κ.λπ.
Εάν περάσει το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, το Σύνταγμα, οι νόμοι και ο κλάδος της Ενημέρωσης καταργούνται, για να συνεχιστεί, με μεγαλύτερη βαρβαρότητα, η θεσμική εκτροπή και η κοινωνική καταστροφή των μνημονίων, αύριο στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στην κοινωνική ασφάλιση, σε όλες τις κοινωνικές δημόσιες υπηρεσίες, σε κάθε δήμο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο.
Είναι λοιπόν καθήκον όλων των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών του Τύπου και των ΜΜΕ να καλέσουμε το σύνολο των εργατικών σωματείων και την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, καθώς και την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους φοιτητές, τον κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε μια μεγάλη απεργιακή-αγωνιστική κινητοποίηση με πολιτικό πρόταγμα την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας στην ΕΡΤ, με αίτημα την Δημοκρατία.
Να απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων του πραξικοπήματος.
Κάτω το πραξικόπημα Σαμαρά – Η Δημοκρατία θα νικήσει.

* Ο Δημήτρης Τρίμης
είναι απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!