Στη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» συμμετείχε την Πέμπτη εκ μέρους του Μετώπου-Ελεύθερη Αττική ο Αλέκος Αλαβάνος.

Το νοσοκομείο που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της Δυτικής Αττικής (Δήμος Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού, Νίκαιας) αντιμετωπίζει έντονο κίνδυνο να κλείσει στα πλαίσια των τυφλών δημοσιονομικών περικοπών που επιβάλλει το Μνημόνιο.
Ανάλογη τύχη προβλέπεται και για άλλα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Γενικό Κρατικό Πατησίων. Στην ομιλία του ο Αλ. Αλαβάνος υπογράμμισε: «Πρώτον, ότι πρόκειται, όπως και τα άλλα μέτρα του Μνημονίου για μια επιλογή ταξικού μίσους, γιατί στρέφεται ενάντια σε ένα λαϊκό νοσοκομείο που έχει πρόσβαση μεγάλος αριθμός απόρων, ρομά, μεταναστών. Δεύτερον, ότι αν ήθελε να περιστείλει τις δαπάνες των νοσοκομείων η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταργήσει τα γλέντια των φαρμακευτικών εταιριών μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Τρίτον, ότι χρειάζεται συντονισμός του αγώνα όλων των φορέων της περιοχής και των εργαζομένων όλων των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν υπαρξιακό κίνδυνο. Τέταρτον, ότι το Μέτωπο – Ελεύθερη Αττική θα πάρει αμέσως μετά τη συγκρότηση του Περιφερειακού συμβουλίου σχετική πρωτοβουλία για σαφή θέση της Περιφέρειας για την επιβίωση και αναβάθμιση του νοσοκομείου, καθώς μάλιστα τα διοικητικά θέματα των νοσοκομείων συμπεριλαμβάνονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!