Του Λευτέρη Αρβανίτη. Ενοχλήθηκε σφόδρα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ , Θ Μάκης Βοϊτσίδης από τη δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για πληρωμένες πένες που στήνουν δημοσιεύματα εναντίον των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, δήλωσε σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων για σκάνδαλα στο Αριστοτέλειο, ότι οι δημοσιογράφοι είναι «οι ταγοί του έθνους που ήταν και παραμένουν στα pay roll και που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το σύστημα που καταρρέει».
Δύο μέρες μετά, στην Κουμουνδούρου, έφτασε επιστολή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ με την οποία ο κ.Βοϊτσίδης ζητά εξηγήσεις για την επίμαχη δήλωση και αποδείξεις για τα pay roll των δημοσιογράφων. Μάλιστα με διαρροές στον τύπο έγινε λόγος για ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ σχετικά με την επιστολή και ευθεία επίθεση στην ελευθερία του λόγου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε καν Δ.Σ. Αντίθετα σε τηλεφωνική συνομιλία με τα μέλη του Δ.Σ. , ο πρόεδρος Μάκης εισέπραξε δύο αρνήσεις.
Της επιστολής της ΕΣΗΕΜ-Θ όμως είχαν προηγηθεί πύρινα άρθρα της εφημερίδας Μακεδονία σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα και μάλιστα από δημοσιογράφους που «ούτε θέλουν να ακούνε» για pay roll, γραφεία Τύπου κ.λπ. Την αρχή έκανε λοιπόν η Μαριάννα Πυργιώτη. Η δημοσιογράφος που έχει το κεντρικό άρθρο στη δεύτερη σελίδα της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας Μακεδονία. Η Μαριάνα Πυργιώτη είναι σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Μακεδονία και παράλληλα… γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αλλά και αναπληρώτρια γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρει λοιπόν στο άρθρο της ότι «τα ΜΜΕ τα οποία έφεραν στη δημοσιότητα στοιχεία και αποκάλυψαν, ως όφειλαν εκ του ρόλου τους, πτυχές αυτών των υποθέσεων σε μία δημοκρατία ούτε φιμώνονται ούτε λειτουργούν υπό καθεστώς ‘απειλής’. Οι σωρηδόν αγωγές και οι βαρύτατοι υπαινιγμοί για ‘πληρωμένες πένες’ παραπέμπουν σε άλλου τύπου αντιλήψεις περί της ελευθερίας του Τύπου».
Μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει στον κ.Βοϊτσίδη. Πιθανόν να συλλέγουν τα άρθρα των τελευταίων μηνών του Προέδρου, ώστε να δικαιολογήσουν την αποστροφή Τσίπρα «για κάποιους που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το σύστημα που καταρρέει». Πιθανόν να συλλέγουν τις υπογραφές των αρθρογράφων των τοπικών εφημερίδων που αποδεδειγμένα έφαγαν ψωμάκι από τα pay roll. Πιθανόν να μην κάνουν και τίποτα, γιατί η αντίδραση ήταν αναμενόμενη, με βάση το παρελθόν της Ένωσης.
Εμείς να συμπληρώσουμε ότι πέρα από τα δημοσιογραφικά pay roll, υπήρχαν και τα «νομικά pay roll» του ΑΠΘ που κόπηκαν μαχαίρι. Και μπορεί να μην πεινάνε γιατί το γύρισαν στις εκδόσεις -με προτίμηση στις απολύσεις δημοσιογράφων-, αλλά δεν το χάρηκαν κιόλας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!