Σημαντική δέσμευση του προέδρου του Οργανισμού

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ πραγματοποίησε, τις προηγούμενες μέρες, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Αμανατίδου Λίτσα, Αμανατίδη Γιάννη, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Θεοδωρόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο Τριαντάφυλλο Μηταφίδη καθώς και από στελέχη και νέους-άνεργους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως η αδυναμία χιλιάδων συμπολιτών μας να πληρώνουν εισιτήριο καθώς και ζητήματα συμπεριφοράς ελεγκτών, για τα οποία ζητήθηκε άμεση ανταπόκριση. Πιο αναλυτικά ζητήθηκε από τον ΟΑΣΘ να υπάρξει, άμεσα, μέριμνα για δωρεάν εισιτήριο σε ανέργους, μαθητές και φοιτητές και να εξεταστεί η δυνατότητα δωρεάν εισιτηρίου στους εργαζόμενους στο χρόνο που μετακινούνται από και προς την εργασία τους. Έντονη κριτική ασκήθηκε για την απαράδεκτη στάση μερικών ελεγκτών του ΟΑΣΘ, καθώς και του τρόπου ελέγχου που καθημερινά ισοπεδώνει με αντιδημοκρατικό και τρομοκρατικό τρόπο την αξιοπρέπεια όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του εισιτηρίου. Προϋπόθεση για να δοθεί μία στοιχειώδης διέξοδος στο πρόβλημα είναι να παύσει «το κυνήγι κεφαλών» και να υπάρξει κοινωνική ευαισθησία, σε συνδυασμό με τη δωρεάν μετακίνηση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Από την πλευρά της διοίκησης ο κ. Στεφανίδης προχώρησε στη σημαντικότατη δέσμευση ότι με βάση ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας, σε όσους άνεργους έχουν κοπεί πρόστιμα, θα μπορούν προσερχόμενοι στα γραφεία του ΟΑΣΘ με την κάρτα ανεργίας να διαγράφουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι υπάρχει και αναμένεται να εκταμιευθεί ένα ποσό 4,5 εκατ. ευρώ για επιδότηση του εισιτηρίου ανέργων, από πόρους του ΕΣΠΑ. Για το θέμα της συμπεριφοράς μερίδας ελεγκτών ο κ. Στεφανίδης αναγνώρισε ότι υπάρχουν ζητήματα συμπεριφοράς μερικών ελεγκτών και ανέφερε ότι ήδη έχουν δοθεί οδηγίες και αναμένονται και περαιτέρω μέτρα. Τέλος, ανέφερε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχει λόγος αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, τόνισε ότι το ποσό του ΕΣΠΑ, που αντιστοιχεί σε 33 ευρώ ανά άνεργο στο σύνολο των καταγεγραμμένων 136.000 -σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον ΟΑΣΘ ο ΟΑΕΔ- είναι ασπιρίνη μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος. Επίσης, τονίστηκε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αύξησης της τιμής του εισιτηρίου βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ αντίθετο και θα βρει τις δυνάμεις του να αγωνίζονται μαζί με το λαό της Θεσσαλονίκης ώστε να μην εφαρμοστεί κανένα τέτοιο μέτρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι δημόσια, να υπόκεινται σε κοινωνικό έλεγχο και να είναι προσιτά σε όλη την κοινωνία. Μόνο η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης θα δώσει διέξοδο στα κοινωνικά προβλήματα που διαρκώς οξύνονται.

Αθηνά Τέσκου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!