Στην… απομόνωση ο Λάμπρος Καστρινάκης, πρόεδρος της τοπικής ΠΕΤ-ΟΤΕ

 

Μια υπόθεση με πολύ… ψωμί, έρχεται από την Κρήτη. Η τοπική Διοικούσα Επιτροπή ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων καταγγέλλει την εκδικητική δίωξη του προέδρου της, Λάμπρου Καστρινάκη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Διοίκηση τον μετέφερε εκδικητικά σε διαφορετικό χώρο εργασίας εκτός κεντρικής υπηρεσίας, όπου εργαζόταν και είχε επαφή με τους περισσότερους εργαζόμενους για να μην μπορεί να ενημερώνει τους συναδέλφους του και να ασκεί συνδικαλιστικό έργο. Στην ανακοίνωση της ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η δίωξη γίνεται λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής δράσης του Καστρινάκη γενικότερα, αλλά και ειδικότερα την τελευταία διετία στον ΟΤΕ Χανίων.

Ο χαρακτήρας της συνδικαλιστικής δίωξης τεκμηριώνεται από πληθώρα γεγονότων, αφού ο πρόεδρος της ΤΔΕ πάλεψε και κατήγγειλε συγκεκριμένα περιστατικά, παθογένειες και αυθαιρεσίες. Χαρακτηριστικά, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Καστρινάκης έχει καταγγείλει ότι στο διαμέρισμα Κρήτης οι προϊστάμενοι κατά παράβαση της Βασικής Εγκυκλίου 265/9 έβαζαν διημερεύσεις και εξαιρέσιμα στον εαυτό τους. Από τότε με διάφορες μεροληπτικές συμπεριφορές ο εμπλεκόμενος προϊστάμενος προσπάθησε και προσπαθεί να τον υποβαθμίσει, να τον εκφοβίσει και να τον τιμωρήσει. Ακόμα, πάλεψε ενεργά για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των τεχνικών με συνεχή πάλη κατά των εργολάβων και όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαπλέκονται μαζί τους. Στο πλαίσιο αυτά απαίτησε και επέβαλε στην τοπική Διοίκηση του ΟΤΕ να σεβαστεί τη νομιμότητα σχετικά με τις εργολαβίες και έτσι τους ανάγκασε να βάλουν επιβλέποντα σε κάθε εργολαβία. Επίσης, προσέφυγε ως πρόεδρος στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας την εργοδοσία για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, μια και παραβίαζε συστηματικά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Για να προστατέψει τις ειδικότητες και την εξειδίκευση όλων των τεχνικών του ΟΤΕ, όταν αντιλήφθηκε ότι τους είχαν παράνομα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ σαν υπάλληλους γραφείου, προσέφυγε στο ΙΚΑ απαιτώντας να ενταχθούν τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του στους καταλλήλους κωδικούς. Κατήγγειλε σε όλη την ιεραρχία της Διοίκησης το νέο σύστημα βλαβο-διαχείρισης «WFM click mobile», αποδεικνύοντας με επιχειρήματα ότι δεν δουλεύει αφού έχει καταγράψει άπειρες περιπτώσεις μπλοκαρίσματος και ταλαιπωρεί αφάνταστα τους χιλιάδες τεχνικούς και πελάτες του οργανισμού.

 

Συνταξιούχοι… εκπαιδευτές

Ακόμη, πριν από δυο βδομάδες ευρισκόμενος σε σεμινάριο στις σχολές στο Μαρούσι αντιλήφθηκε ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτές ήταν εθελούσιοι συνταξιούχοι (πρώην διαμερισματάρχες, διευθυντές κ.λπ.) που έφυγαν με το τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στις 31/12/2013! Αφού τους κατακεραύνωσε ότι αυτό που κάνουν είναι ανήθικο και παράνομο και αποτελεί πρόκληση για όλες τις νέες γενιές και την κοινωνία που μαστίζεται με τρομερή ανεργία, τους ξεκαθάρισε ότι αν δεν σταματήσουν άμεσα να εργάζονται, σαν εργαζόμενος αλλά και σαν συνδικαλιστής θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους σταματήσει. Τελευταία, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν όταν εντόπισε να εργάζονται παράνομα σε εργολαβία συνταξιούχοι του ΟΤΕ και κάλεσε την αστυνομία και τους συνέλαβε. Γι’ αυτή τη δράση του δέχθηκε επίπληξη από τον διαμερισματάρχη γιατί, όπως του δήλωσε, «χαλάει την “μπίζνα” των Χανίων».

«Η Διοίκηση του ΟΤΕ με την εκδικητική αυτή ενέργεια, θέλει να δημιουργήσει ένα στειρωμένο περιβάλλον όπου θα αποσύρονται και θα απομονώνονται όποιοι αντιδρούν, όποιοι διαμαρτύρονται, όποιοι συνδικαλίζονται και όποιοι δεν είναι αρεστοί» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων.

Ηλ.Στ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!