Καταγγελία για τρομοκρατία κατά των εργαζομένων σε ορυχείο της ΔΕΗ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια ΣΕΕΝ-Εργατική Αλληλεγγύη καταγγέλλει τη διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ για τρομοκρατία και αυταρχισμό εναντίον συνδικαλιστή εργαζόμενου, επειδή δεν δέχθηκε να καταπατήσει όσα ορίζει ο νόμος για την ασφάλεια του προσωπικού.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν πως σε πειθαρχική δίωξη του Γραμματέα του ΣΕΕΝ-Εργατική Αλληλεγγύη Κων. Ασαλουμίδη προχώρησε η διεύθυνση του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, γιατί αρνήθηκε να λειτουργήσει εκσκαφέα, χωρίς το απαιτούμενο από τους κανονισμούς ασφαλείας προσωπικό.  
Η λειτουργία του συγκεκριμένου εκσκαφέα απαιτεί κανονικά πέντε εργαζόμενους (δύο χειριστές, κουμανταδόρο και δυο ΗΜΕΤΕΟ) αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στα όρια ασφαλείας με τέσσερις, δηλαδή με έναν ΗΜΕΤΕΟ λιγότερο.
Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ιεραρχία του Νοτίου απαιτούσε από τους εργαζόμενους να δουλέψουν με τρία άτομα, χωρίς κανέναν ΗΜΕΤΕΟ. Το συνεργείο με επικεφαλής τον γραμματέα του Συνδικάτου αρνήθηκαν και η διοίκηση προχώρησε σε… αντίποινα.
 Το Συνδικάτο δηλώνει πως δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανενός είδος εκβιασμό «γιατί δεν θέλουμε, εκ των υστέρων, να παίξουμε τον άχαρο ρόλο του κλαψουρίσματος, της έκδοσης ανακοινώσεων και της αποστολής στεφανιών μετά από κάθε θανατηφόρο “ατύχημα”».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!