Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου
Πλατεία Μικρασιατών

 

Η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαΐου στην πλατεία Μικρασιατών το φεστιβάλ «ResistanceRethimno: Η αντίσταση είναι ζωή». Η διοργάνωση του φεστιβάλ αποτελεί μια προσπάθεια να συμβάλει η εφημερίδα στην αναγκαία συζήτηση για το τι λείπει αλλά και τι χρειαζόμαστε μπροστά στον νέο πολιτικό κύκλο που έχει ανοίξει. Φιλοδοξεί να αποτελέσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ, ένα ζωντανό χώρο συζήτησης, ένα εργαστήρι πολιτικού προβληματισμού και ένα σημείο πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης.

afirsa my για ιντερνετ teliko(1)Στον νέο πολιτικό κύκλο κυριαρχούν δύο στοιχεία. Πρώτο, η μεγάλη κοινωνική, εθνική και πολιτική καταστροφή που συντελείται στην χώρα. Είναι τέτοιων διαστάσεων που φτάνει να αμφισβητείται η υπόστασή της. Μια καταστροφή που δεν είναι πια εικόνα από τον μέλλον, αλλά συμβαίνει σήμερα και αλλάζει ότι είχαμε δεδομένο. Μια καταστροφή που εντείνεται, με τη μετατροπή της χώρας σε «δίκτυ» εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, σε μια ειδική ζώνη μιζέριας.

Δεύτερο, το τέλος των αυταπατών. Είναι ξεκάθαρο πως δεν αρκεί ένας ηγέτης, μια κυβέρνηση, ένα κόμμα για να υπάρξει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Το παρόν πολιτικό σύστημα είναι καταφανές πως δεν μπορεί να αποτελέσει κομμάτι επίλυσης του προβλήματος. Αντιθέτως, πρόκειται για καταλύτη της σημερινής καταστροφής. Αλλά ίσως το σημαντικότερο είναι ότι με εύκολες διατυπώσεις δε θα οικοδομηθεί η διέξοδος για τον τόπο και την κοινωνία.

Όλα αυτά διατυπώνονται σήμερα γιατί είναι καταφανές ότι κάτι λείπει. Ένα μεγάλο δυναμικό ανθρώπων το συνειδητοποιεί και το διατυπώνει με ποικίλους τρόπους. Είτε μέσω της απογοήτευσης και της απόρριψης όλων των δήθεν «ρεαλιστικών» επιλογών, είτε μέσω εκατοντάδων πρωτοβουλιών προσφοράς και αλληλεγγύης, σαν έκφραση πρώτα από όλα της αγωνίας για το που βαδίζουμε. Μπορεί σήμερα να μην είναι συγκροτημένο και να έχει τη δική του αυτόνομη υπόσταση. Υπάρχουν όμως οι εμπειρίες των προηγούμενων ετών, η μαγιά, οι δυνατότητες να στοιχηθεί γύρω από τις δικές του αξίες, τους δικούς του στόχους και οράματα, ώστε να αποτελέσει το όχημα για μια πραγματική διέξοδο της χώρας.

Ο Δρόμος της Αριστεράς και το φεστιβάλ «ResistanceRethimno» θέλουν να συμβάλλουν δημιουργικά στην παραπάνω κουβέντα. Για το λόγο αυτό καλούν τους φίλους, τους αναγνώστες, τους πολίτες του Ρεθύμνου που θέλουν να συμμετέχουν στην υλοποίηση του, να γίνουν ενεργό του κομμάτι.

 

To event στο fb που μέρα-μέρα θα ανανεώνεται με υλικά και πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/273129386364884/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!