Από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 6 Αυγούστου στον Πλατανιά Πηλίου

Το νότιο Πήλιο, θα φιλοξενήσει, απ’ τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 6 Αυγούστου, το καλοκαιρινό κάμπινγκ της Διεθνούς Συνάντησης Κινημάτων Resistance Festival. Για δέκα μέρες, σε μια απ’ τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, θα μας δοθεί η ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε σε επαφή με την φύση και την ιστορία του τόπου, να προβληματιστούμε, να περάσουμε συλλογικά τις διακοπές μας, κόντρα στα πρότυπα του μαζικού τουρισμού.

Η διεθνής συνάντηση κινημάτων Resistance Festival, κλείνει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας. Πέρα απ’ το Resistance Festival που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Αθήνα, στις 29/30 Σεπτεμβρίου, στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και τις εκδηλώσεις του Resistance σε άλλες πόλεις, το καλοκαιρινό κάμπινγκ μας δίνει άλλη μία ευκαιρία να συναντηθούμε. Καλούμε όλους τους φίλους του Resistance Festival, τον κόσμο που τα προηγούμενα χρόνια «δούλεψε» για να γίνουν πραγματικότητα τα φεστιβάλ, τις οργανώσεις και τα κινήματα από άλλες χώρες, να «εκμεταλλευτούμε» από κοινού τον χωροχρόνο του camping και να τον «γεμίσουμε» με συλλογικότητα, πολιτική αναζήτηση και διασκέδαση.

Ο Πλατανιάς είναι ένα ψαροχώρι στο Νότιο Πήλιο από τη μεριά του Αιγαίου και συνδυάζει μοναδικά και βουνό και θάλασσα. Απέχει 390 χλμ. από την Αθήνα, 270 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 60 χλμ από τον Βόλο. Το κάμπινγκ Λουίζα που θα μας φιλοξενήσει είναι ένας πανέμορφος καταπράσινος χώρος, προσφέρει απεριόριστη σκιά κάτω απ’ τα δέντρα του, ενώ με τα πόδια είναι προσβάσιμες δυο κοντινές παραλίες, η παραλία Θέτις (στον Πλατανιά) και η παραλία Χρυσή άμμος (στο Μικρό). Το καμπινγκ μας παρέχει τη δυνατότητα να «αυτο-οργανώσουμε» την συμβίωση μας (διαμονή, μαγείρεμα φαγητού, δραστηριότητες). Τέλος η παραλία Θέτις μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας για διασκέδαση, με ένα beach-party και ένα γλέντι να είναι στο πρόγραμμα μας.

 

Το πρόγραμμα

Παρασκευή (28/07):
Προσέλευση των συμμετεχόντων

Σάββατο (29/07):
18:00: Συνέλευση για την οργάνωση της συμβίωσης μας και των δραστηριοτήτων των επόμενων ημερών
21:00: Ψήσιμο, φαγοπότι και ότι προκύψει.

Κυριακή (30/07):
10:00: Συζήτηση: Υπάρχει ευρωπαϊκή διάσταση για την χώρα μας κόντρα στο σημερινό καθεστώς αποικίας και την αντιδημοκρατική γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση;
20:00: Προβολή: Η ζωή στους βράχους, της Αλίντας Δημητρίου. Ιστορίες γυναικών που πολέμησαν στον εμφύλιο και διώχθηκαν.

Δευτέρα (31/07):
Εκδρομή στο Τρίκερι, ένα νησάκι του Παγασιτικού που αποτέλεσε τόπο εξορίας των γυναικών κατά τον εμφύλιο.

Τρίτη (01/08):
09:00: Πεζοπορία προς την παραλία Χονδρή άμμος (1ώρα και 30 λεπτά)
19:00: Συζήτηση: Ποια ανάπτυξη; Για την κοινωνία ή για το κέρδος. Με σεβασμό στο περιβάλλον ή με λεηλασία των φυσικών πόρων. Τα παραδείγματα του Πηλίου (ΑΠΕ, Πηγές του Πηλίου, Συνεταιρισμοί)

Τετάρτη (02/08):
10:00: Εργαστήρι: Η ψηφιακή αυτοκρατορία. Ο ρόλος των σύγχρονων τεχνολογιών, ο ανθρωπότυπος που αυτές δημιουργούν, οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι για την ανθρωπότητα και τις κοινωνίες.

Πέμπτη (03/08):
09:00: Πεζοπορία προς το χωριό Λαύκος, μέσα από μικρής δυσκολίας μονοπάτια, αλλά και απ’ τα παραδοσιακά καλντερίμια που έχουν διατηρηθεί σε κάποια σημεία της περιοχής της περιοχής (2 ώρες)
11:00: Επίσκεψη στο χωριό Λαύκος (για όσους επιλέξουν να μην ακολουθήσουν την πεζοπορία)

Παρασκευή (04/08):
19:00: Παρουσίαση της εισαγωγής του βιβλίου «Αριστερό ημισφαίριο, μια χαρτογράφηση της νέας κριτικής σκέψης» του Ραζμίγκ Κεσεγιάν και ομάδα συλλογικής ανάγνωσης.

Σάββατο (05/08):
10:00: Συζήτηση: Ο κοινωνικός ρόλος των επαναστάσεων, με αφορμή τα 100 χρόνια απ’ την Οκτωβριανή επανάσταση.
21:00: Beach Party, λίγο πριν την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Κυριακή (06/08):
11:00: Συνέλευση λήξης του κάμπινγκ.

 

INFO

Το κόστος συμμετοχής είναι 14 ευρώ την μέρα, ενώ για φοιτητές και ανέργους είναι 11 ευρώ την μέρα. Στο κόστος περιλαμβάνεται η διαμονή σε σκηνή δύο ατόμων, το πρωινό και το μεσημεριανό. Πολύ κοντά στο χώρο του camping υπάρχουν, για όσους το επιθυμούν, ενοικιαζόμενα δωμάτια(οι τιμές τους ποικίλουν).

Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για οποιαδήποτε πληροφορία:
στα τηλέφωνα: 6934309084(Μίτσος), 6973784935(Μαρία)
και στο e-mail: [email protected].

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!