Από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου στον Πλατανιά Πηλίου

 

Το νότιο Πήλιο, θα φιλοξενήσει, απ’ τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 6 Αυγούστου, το καλοκαιρινό κάμπινγκ της Διεθνούς Συνάντησης Κινημάτων Resistance Festival. Για δέκα μέρες, σε μια απ’ τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, θα μας δοθεί η ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε σε επαφή με την φύση και την ιστορία του τόπου, να προβληματιστούμε, να περάσουμε συλλογικά τις διακοπές μας, κόντρα στα πρότυπα του μαζικού τουρισμού.

Η διεθνής συνάντηση κινημάτων Resistance Festival, κλείνει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας. Πέρα απ’ το Resistance Festival που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Αθήνα, στις 29/30 Σεπτεμβρίου, στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και τις εκδηλώσεις του Resistance σε άλλες πόλεις, το καλοκαιρινό κάμπινγκ μας δίνει άλλη μία ευκαιρία να συναντηθούμε. Καλούμε όλους τους φίλους του Resistance Festival, τον κόσμο που τα προηγούμενα χρόνια «δούλεψε» για να γίνουν πραγματικότητα τα φεστιβάλ, τις οργανώσεις και τα κινήματα από άλλες χώρες, να «εκμεταλλευτούμε» από κοινού τον χωροχρόνο του camping και να τον «γεμίσουμε» με συλλογικότητα, πολιτική αναζήτηση και διασκέδαση.

Ο Πλατανιάς είναι ένα ψαροχώρι στο Νότιο Πήλιο από τη μεριά του Αιγαίου και συνδυάζει μοναδικά και βουνό και θάλασσα. Απέχει 390 χλμ. από την Αθήνα, 270 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 60 χλμ από τον Βόλο. Το κάμπινγκ Λουίζα που θα μας φιλοξενήσει είναι ένας πανέμορφος καταπράσινος χώρος, προσφέρει απεριόριστη σκιά κάτω απ’ τα δέντρα του, ενώ με τα πόδια είναι προσβάσιμες δυο κοντινές παραλίες, η παραλία Θέτις (στον Πλατανιά) και η παραλία Χρυσή άμμος (στο Μικρό). Το καμπινγκ μας παρέχει τη δυνατότητα να «αυτο-οργανώσουμε» την συμβίωση μας (διαμονή, μαγείρεμα φαγητού, δραστηριότητες). Τέλος η παραλία Θέτις μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας για διασκέδαση, με ένα beach-party και ένα γλέντι να είναι στο πρόγραμμα μας.

 

 

Το αναλυτικό και ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Για την ώρα παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιες απ’ τις συζητήσεις/δραστηριότητες που αυτό θα περιλαμβάνει.

Εκδρομή: Επίσκεψη στο Τρίκερι, ένα νησάκι του Παγασιτικού που αποτέλεσε τόπο εξορίας των γυναικών κατά τον εμφύλιο. Συζήτηση για την ιστορία του νησιού και προβολή του ντοκιμαντέρ της Αλ. Δημητρίου: Η ζωή στους βράχους, με θέμα της γυναίκες αντάρτισσες του Δημοκρατικού Στρατού.

Εργαστήρι: Η ψηφιακή αυτοκρατορία. Ο ρόλος των σύγχρονων τεχνολογιών, ο ανθρωπότυπος που αυτές δημιουργούν, οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι για την ανθρωπότητα και τις κοινωνίες.

Συζήτηση: Ο κοινωνικός ρόλος των επαναστάσεων, με αφορμή τα 100 χρόνια απ’ την οκτωβριανή επανάσταση.

Συζήτηση: Οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Το σχέδιο για μια Γερμανική ευρώπη και η κρίση νομιμοποίησης των πολιτικών ελίτ. Ο φιλοευρωπαϊσμός και ο ευρωσκεπτικισμός. Η επιστροφή της πολιτικης, της γεωπολιτικής και του αιτήματος για εθνική κυριαρχία. Υπάρχει ευρωπαϊκή διάσταση για την χώρα μας κόντρα στο σημερινό καθεστώς αποικίας;

Κινήματα: Γνωριμία με δύο σημαντικά τοπικά κινήματα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Συζητάμε με ανθρώπους που δίνουν αγώνες για τα νερά του Πηλίου και ενάντια στις ΑΠΕ.

Κινήματα: Ερχόμαστε σε επαφή με το συνεταιριστικό κίνημα που είναι βαθιά ριζωμένο στην περιοχή του Πηλίου(συνεταιρισμός Ζαγοράς) και αναζητούμε εναλλακτικές στο υπάρχον μοντέλο παραγωγής.

Φύση: Ερχόμαστε σε επαφή με την φύση του ορεινού όγκου του Πηλίου περπατώντας στα μονοπάτια που ξεκινούν απ’ το χωριό Πλατανιάς.

 

 

INFO

Το κόστος συμμετοχής είναι 14 ευρώ την μέρα, ενώ για φοιτητές και ανέργους είναι 11 ευρώ την μέρα. Στο κόστος περιλαμβάνεται η διαμονή σε σκηνή δύο ατόμων, το πρωινό και το μεσημεριανό. Πολύ κοντά στο χώρο του camping υπάρχουν, για όσους το επιθυμούν, ενοικιαζόμενα δωμάτια(οι τιμές τους ποικίλουν). Αν κάποιος ενδιαφέρεται πρέπει να επικοινωνήσει εγκαίρως (πριν τις 7/7).

Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για οποιαδήποτε πληροφορία: στα τηλέφωνα: 6934309084 (Μίτσος), 6973784935 (Μαρία) και στο e-mail: [email protected]

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!