Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kastorianiestia.gr (26-6-17), με τίτλο «Θα ξανασυσταθεί η 15η Ταξιαρχία στην Καστοριά και ποια σχέση έχει με τον ΤΑΡ;», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναβαθμίζει στρατιωτικά την Π.Ε. Καστοριάς με την επανασύσταση της 15ης Ταξιαρχίας, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας από τις εθνικιστικές εξάρσεις στα δυτικά Βαλκάνια και των γεωστρατηγικών κινδύνων στους οποίους εκτίθεται η περιοχή από τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ.

Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τις ενστάσεις όλων εκείνων που επεσήμαναν ότι η πολυδιαφημιζόμενη ενεργειακή-γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας από την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού ΤΑΡ στην πράξη συνεπάγεται έκθεσή της σε υψηλό κίνδυνο, ιδίως δε των περιοχών διέλευσής του. Σε μια εποχή όπου τίποτε πλέον δε θεωρείται «ιερό» και απαραβίαστο, σε μια περιοχή όπου σύνορα αμφισβητούνται και επαναχαράξεις σχεδιάζονται, ο αγωγός και, κυρίως, ο σταθμός συμπίεσης αποτελούν μόνιμο στόχο στρατιωτικών, παραστρατιωτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Αυτά για την ώρα. Ο κος Δήμαρχος Σερρών, ο κος Δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, ο κος Αντιπεριφερειάρχης και όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες του νομού μπορούν να απολαμβάνουν στη σκιά φοινίκων το αναψυκτικό τους, ακούγοντας τις διαφημίσεις με τα καλούδια που ο ΤΑΡ φέρνει στη χώρα και τους χωρικούς και καμαρώνοντας για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» και τις χορηγίες που κατάφερε καθένας τους να αποσπάσει από την κοινοπραξία.

 

Αθανάσιος Μπόικος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!