του Ηρόστρατου

 

 

 


Κεραμεικός και Βραυρώνα: Φοβού τους Δαναούς…

 

Ανοίγω την ιστοσελίδα της Καθημερινής και πέφτω στο πρώτο τίτλο: Η κυβέρνηση «πέταξε» χορηγία 3 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα «Σ. Νιάρχου».

Πατάω να δω πως έγινε το… κακό και πέφτω στον δεύτερο τίτλο:

Η κυβέρνηση «επιστρέφει» δωρεά 3 εκατ. ευρώ.

Είναι από αυτά τα ωραία θέματα που οι νέο-φιλελεύθεροι «διανοούμενοι» θα αξιοποιήσουν για να κατακεραυνώσουν το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν διαβάσεις, βεβαίως, το εν λόγω άρθρο δεν θα βρεις να επιστρέφονται ποτέ 3 εκατομμύρια ευρώ, διότι δεν δόθηκαν ποτέ!

Όλη η ιστορία που είχε οργανωθεί επί μνημονιακής συγκυβέρνησης είχε ως στόχο την άλωση δυο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, του Κεραμεικού και της Βραυρώνας από ιδιώτες. Εγκαίρως, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Δείτε πόσο ωραία που τα γράφει η Καθημερινή:

«…Η σκέψη ήταν μια πειραματική σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο την αναβάθμιση κάποιων αρχαιολογικών χώρων. Και προς αυτήν την κατεύθυνση η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχε συγκροτήσει μία επιτροπή επιφορτισμένη με “την επεξεργασία προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, τις δράσεις προβολής τους και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών”…».

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα χρηματοδοτούσε τις εν λόγω παρεμβάσεις, αλλά ήθελε και τη διαχείριση μέσω… ΜΚΟ. Η επιτροπή ήταν κομμένη και ραμμένη ώστε να έχει θετική άποψη επί του θέματος.

Έτσι, από την «πίσω πόρτα» θα έμπαιναν ιδιώτες στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων κάτι που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα.

Και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη διείσδυση μέσω «δωρεάς».

«Αν τρουπώσω», που έλεγε κι ο Βουτσάς, «…άντε μετά να με βγάλεις».

Έτσι, λοιπό, ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, έκανε το αυτονόητο. Έπαψε τη λειτουργία της επιτροπής που, ούτως ή άλλως, είχε ολοκληρώσει το «έργο» της.

Είναι λογικό να έχει βάλει μαύρες πλερέζες η Καθημερινή και να αφήνει να εννοηθεί ότι πετάγονται εκατομμύρια που οι πτωχοί ιδιώτες από την καλή τους την ψυχή ήθελαν να …χαρίσουν.

 

 

 

 

 

Δραπετσώνα: Η πόλη ενώνεται με τη θάλασσα!

 

Σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μας προσκαλεί στην πρώτη δράση-παρέμβαση στον χώρο της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας.

Αυτή η πρώτη φάση περιλαμβάνει καθαρισμό, δενδροφύτευση και διάνοιξη της πρόσβασης σε ένα κομμάτι της πρώην βιομηχανικής ζώνης. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο Υδατόπυργος Δραπετσώνας (Εθνικής Αντιστάσεως & Γρ. Λαμπράκη) στις 9 το πρωί.

Ο δήμος διεκδικεί την ανάπλαση της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας με χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Υγείας, αναψυχής.

Παράλληλα, απαιτεί την απομάκρυνση των επικίνδυνων και ρυπογόνων εγκαταστάσεων της Oil One και την οριστική απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και της LAFARGE.

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που δεν αφορά μόνον τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και όλο τον Πειραιά. Την Αττική γενικότερα.

Τρόπος μετακίνησης από τον Σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά: Τρόλεϊ 20 μ. στάση Δραπετσώνας, λεωφ. 859 τέρμα.

 

 

 

 

 

Τα πουλιά πετούν ελεύθερα ξανά!

 

Η ΑΝΙΜΑ-Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής μας καλεί την Κυριακή, 5 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι στην απελευθέρωση ημερόβιων και νυκτόβιων αρπακτικών πουλιών στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής (Εκκλησάκι Ταξιαρχών),

Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους δεν το έχουν ξαναζήσει. Αξίζει να στηρίζονται και να ενισχύονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Η απελευθέρωση θα γίνει με τη συνοδεία μουσικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών

Πληροφορίες: 210-9510075, 6977627319.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!