Επιστολή του Ηλία Τσαμουργκέλη στον Δρόμο

 

Προς τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς

 

Στο Φύλλο 254 – 13/03/2015, τα μέλη του τομέα Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Κυράνης (αρχιτέκτονας-μηχανικός) και Αλέξανδρος Οικονομίδης (μαθηματικός-μηχανουργός), με αφορμή άρθρο μου, με τίτλο Αριστερά και παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο δημοσιεύτηκε σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας, απαντούν σε αυτό και εκθέτουν τις απόψεις τους  ( https://www.e-dromos.gr/peri-aristeras-kai-paragwgikhs-anasygkrothshs/ ).

Μπορεί οποιοσδήποτε να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με αυτές, να καταθέσει τις δικές του απόψεις, όπως ακριβώς κάνουν τα μέλη του τομέα Βιομηχανίας γράφοντας αντιπαραθετικά στις δικές μου προτάσεις το «αταξικό γαλάζιο που μας ενώνει», «Σώμα, θυμήσου…», «Τα δικά μας “οικολογικά” αυτοκίνητα και τρένα» και άλλα παρόμοια.

Είναι όμως απαράδεκτο από κάθε άποψη το ότι για να στηρίξουν τις απόψεις τους, χωρίς να με γνωρίζουν, γράφουν κατά λέξη: «Αν ο κ. Τσαμουργκέλης είχε εμπράγματη εικόνα από τα χιλιάδες μηχανουργεία του τόπου του, θα γνώριζε πολύ καλά ότι […]» και στη συνέχεια επανέρχονται γράφοντας «Προφανώς έχει πλήρη σύγχυση και άγνοια των ειδικοτήτων, […]».

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για τον οποίο πρέπει να συμφωνήσω μαζί τους, αλλά για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω τους αναγνώστες σας ότι είμαι μαθηματικός-μηχανουργός (ναι, όπως ο Αλέξανδρος Οικονομίδης), ότι σχεδιάζω και κατασκευάζω μηχανήματα από τη δεκαετία του ’80, πως είχα μηχανουργείο στον Πειραιά κι ότι συνεχίζω την ίδια δουλειά συνεργαζόμενος με μηχανουργείο το οποίο έχει σύγχρονα μηχανήματα κατεργασίας.

Το να επιτίθεσαι προσπαθώντας με ψέματα να δημιουργήσεις μειωτικές εντυπώσεις για την προσωπικότητα του άλλου, αποκαλύπτει κατ’ αρχάς την ένδεια των επιχειρημάτων σου και κατά δεύτερο, το ασυμβίβαστο ενός τέτοιου ήθους και τέτοιων πρακτικών με το να είσαι μέλος ενός κόμματος της ριζοσπαστικής Aριστεράς.

Επειδή οι αναφορές τους είναι ψευδείς και μειωτικές, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Είμαι στη διάθεση της εφημερίδας οποτεδήποτε.

 

Ηλίας Τσαμουργκέλης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!