Την κάθοδό της στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, ανακοίνωσε και επίσημα την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου. Σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του συνδυασμού, στους πολιτικούς στόχους, στο πρόγραμμα και στις εγγυήσεις ότι το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί.

Τόνισε ότι ως παράταξη είναι ενάντια στον «Καλλικράτη», στο μνημόνιο, στο δικομματισμό και στην κυβέρνηση, αναλύοντας στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους η παράταξη, εφόσον επιλεγεί από τους Παριανούς θ’ αγωνιστεί ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η αντίδραση. Όπως είπε, βασική αρχή του συνδυασμού είναι η άμεση δημοκρατία. Δηλαδή η εξουσία στο λαό που θα πραγματοποιείται με συνελεύσεις για όλα τα ζητήματα και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θ’ αλλάζει την απόφαση κανενός δημοτικού διαμερίσματος. Σε ότι αφορά σε γενικότερα θέματα, θα συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δημοτικών Διαμερισμάτων και θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Μπαίνουμε, είπε ο κ. Γλέζος, εγγυητές ότι θα εφαρμόζουμε τη βούληση του λαού, έστω και αν έχουμε αντίθετη γνώμη.
Μίλησε ακόμα για τους πολιτικούς στόχους της κίνησης. Ότι είναι ενάντια στον Καλλικράτη, γιατί κρατικοποιεί την αυτοδιοίκηση και καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα που προβλέπει ότι τη Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια την απολαμβάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην πράξη τόνισε ο κ. Γλέζος, οι μεγάλοι δήμοι έχουν περισσότερα προβλήματα από τους μικρούς και σημείωσε πως ο στόχος της ενοποίησης είναι να διοικούνται οι δήμοι από τους κυβερνώντες με απατηλούς νόμους και όχι η εξοικονόμηση χρημάτων, όπως ισχυρίζονται. Ότι η κίνηση είναι ενάντια στο μνημόνιο γιατί υποδουλώνει τη χώρα στους ξένους και καταργεί την εθνική κυριαρχία. Ενάντια στο δικομματισμό γιατί η σημερινή κακή κατάσταση οφείλεται στην εναλλαγή της εξουσίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Ενάντια στην κυβέρνηση, γιατί πριν αναλάβει την εξουσία έλεγε του κόσμου τα ψέματα και τώρα προσπερνά τους μεγαλοεπιχειρηματίες και σφίγγει το ζωνάρι στο λαό.
Στο πρόγραμμα του συνδυασμού συμπεριλαμβάνονται και θέματα που απασχολούν την Πάρο και τους Παριανούς για τα ζητήματα της υγείας, της συγκοινωνίας, της αγροτικής οικονομίας, της ενέργειας, το οικιστικό, της παιδείας και του πολιτισμού.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!