Μεγάλο προχώρημα της πολιτικής επιστήμης – Μπλέξαμε τα συρτάρια, μάλλον ανοίξαμε τη λάθος κουρτίνα –  Διότι δεν συνεμορφώθησαν – Viva χολή και διαστρέβλωση -Ο γνωστός «τσαμπουκάς» αντιπρόεδρος ξαναχτύπησε

Μεγάλο προχώρημα της πολιτικής επιστήμης
Σε βαρυσήμαντο άρθρο τους, στην Κυριακάτικη Αυγή, τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, οι Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Τάσος Κορωνάκης και Έφη Καλαμαρά, μας ορίζουν επακριβώς τι είναι ο «εκλογικισμός». Υποστηρίζουν σθεναρά ότι:
«Εκλογικισμός» δεν είναι το να συμμετέχεις στις εκλογές και να προσπαθείς να τις κερδίζεις. Εκλογικισμός είναι η ιδέα ότι η ηγεμονία κατακτιέται με τις εκλογές και ότι οι εκλογές κερδίζονται μέσα στις προεκλογικές καμπάνιες: με πολιτικούς ηγέτες, με λαμπερά πρόσωπα, με έξυπνες ατάκες και αδιάλλακτη φρασεολογία».
Έτσι νομίζουν ότι κατηγορούν ειδικά τον Αλέκο Αλαβάνο για εκλογικισμό, ενώ οι ίδιοι απαλλάσσονται από τον εκλογικό κρετινισμό (που δεν είναι μια ιδέα) και τη φαντασίωση ότι μπορεί να διασωθούν μέσα από την προσχώρηση στο άρμα της Κεντροαριστεράς που φέρνει μεγάλα ποσοστά δια μέσου μιας υποψηφιότητας που ανέδειξε η ταξική πάλη (Μητρόπουλος) και άρα η επιλογή αυτή έχει ριζοσπαστικό πρόσημο. Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας…

Μπλέξαμε τα συρτάρια, μάλλον ανοίξαμε τη λάθος κουρτίνα
Συνεχίζοντας τα μαθήματα πολιτικής επιστήμης οι 3 της Πολιτικής Γραμματείας καταγγέλλουν ποιόν άλλο; Τον σατανά Αλαβάνο:
«Μια πάλη χωρίς αρχές με έντονα αρχηγικά και μεσσιανικά στοιχεία, ιδιαίτερα από την πλευρά του Α. Αλαβάνου, η οποία από τη στιγμή που δεν της βγήκε, λόγω της στοιχειώδους συνοχής του ΣΥΝ και της άρνησης της ΑΝΑΣΑ να τη συνδράμει, εξυφαίνει την ηρωική έξοδο από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για να συναντηθεί με το «πεπρωμένο» μιας αδιευκρίνιστης κοινωνικής αριστεράς.
Ένα πολιτικό σχέδιο δηλαδή βγαλμένο από τα συρτάρια της ΠΑΣΟΚικής εμπειρίας της μεταπολίτευσης το οποίο στις μέρες μας δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε καν τις δυνάμεις που εύχονται τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.»
Συγγνώμη σύντροφοι, εσείς ποιο συρτάρι ανοίξατε; Και νομίζετε κιόλας ότι συγκινήσατε το ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που βρήκατε πίσω από την κουρτίνα 3, δηλαδή το Ζονγκ; Επειδή δικαιούμαστε να γελάμε λίγο (μέσα στην εντελώς χάλια κατάσταση), συνεχίστε τη σπουδαία έκθεση της θεωρίας σας, αλλά περιμένετε να πάρουμε μια ανάσα… Μπάι δε γουέι, η ΑΝΑΣΑ συμμερίζεται τας απόψεις σας ή απλά αρκέστηκε να συνδράμει στον αντιαλαβανικό αγώνα;

Διότι δεν συνεμμορφώθησαν
Δύο καλοί φοιτητές τέλειωσαν το Φυσικό της Κρήτης, με 8,5 ο ένας και 7 ο άλλος. Παιδιά που αγαπούν την επιστήμη τους και έχουν όλα τα φόντα να προκόψουν. Ο ένας είχε εισαχθεί με υποτροφία, δεύτερος στο Φυσικό της Αθήνας, κερδίζοντας κατ’ επανάληψη υποτροφίες στις διάφορες ακαδημαϊκές χρονιές. Ο άλλος είχε επίσης πολύ καλές σπουδές, τόσο ώστε επελέγη για να συμμετάσχει πριν από το τέλος των σπουδών του σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΙΤΕ.
Οι δυο αυτοί φοιτητές απορρίφθηκαν από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Φυσικού της Κρήτης. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Φυσικού, κ. Τσιρώνης, η κρίση για τους δύο φοιτητές βασίστηκε και σε άλλα κριτήρια πλην της επιδόσεως στις σπουδές τους. Οι πανεπιστημιακοί πατέρες, θεώρησαν ακαδημαϊκώς απαράδεκτη και «αήθη» τη συμμετοχή των δύο παιδιών σε διάφορες δραστηριότητες του φοιτητικού κινήματος, παλαιότερα τις φοιτητικές καταλήψεις και πρόσφατα τη συμμετοχή τους σε ένα «στέκι» που στήθηκε στο χώρο της σχολής από πολιτικά ανεξάρτητους φοιτητές.
Να τους χαίρεσαι, κυρία Άννα, τέτοιους πανεπιστημιακούς.

Viva χολή και διαστρέβλωση

Ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, σε πρόσφατο άρθρο του με τον τίτλο Viva Cuba, viva Che, viva ΓΣΕΕ, βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει πως άξια κερδίζει το μισθό του.
Ο λόγος, φυσικά, για την Κούβα και την «επικείμενη απόλυση 500.000 δημοσίων υπαλλήλων, που πλεονάζουν, για να καταλήξει πως «το τελευταίο προπύργιο του «σοσιαλισμού» καταρρέει. Και χαρούμενος αναφωνεί πως η Κούβα ανακάλυψε πια ότι: «το σύστημα της κρατικής οικονομίας έχει χρεοκοπήσει και ότι η αγορά, με όλα τα μειονεκτήματά της, είναι απείρως πιο αποτελεσματική για τη διασφάλιση της ανάπτυξης. Ενδεχομένως και της δημοκρατίας».
Αφού, λοιπόν, βαφτίζει απόλυση τη μεταφορά εργαζομένων σε συνεταιρισμούς, έρχεται και το διά ταύτα:
«Να δούμε κάτω από το πρίσμα του συνδρόμου της Κούβας την πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΕ να απαγορευτούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα με αντάλλαγμα να μη δοθούν αυξήσεις στους μισθούς».
Τελικά, πόσους υπαλλήλους έχει το Μαξίμου;

Ο γνωστός «τσαμπουκάς» αντιπρόεδρος ξαναχτύπησε
Μιλώντας στη Βουλή για την κατάργηση και τη συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Πάγκαλος, είπε με περίσσιο θράσος: «Μας ρωτάνε οι πολίτες πού φάγαμε τα λεφτά. Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε».
Με μπόλικη ξετσιπωσιά, ο «ιδιόρρυθμος και αθυρόστομος» Θόδωρος απαντά μ’ αυτά τα λόγια στο ερώτημα των εργαζομένων και της κοινωνίας, «πού πήγαν τα λεφτά». Αυτή ήταν η απάντησή του σε όσους βλέπουν τη σύνταξή τους να κάνει φτερά, σε όσους απολύονται, σε όσους βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, στους νέους που ξενιτεύονται, για να ξεχρεώσουμε όλοι μαζί το δάνειο.
Δεν τα φάγαμε μαζί, κ. Θόδωρε, ούτε τα έφαγαν οι εποχικοί-όμηροι που διορίσατε. Εσείς, η δικομματική παρέα της εξουσίας, τα φάγατε κι αν ρίξεις μια ματιά στο «πόθεν έσχες» της παρέας σου, όλο και κάτι θα βρεις.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!