Αφότου η ηγετική ομάδα υπέγραψε το 3o Μνημόνιο, έχει βάλει σε εφαρμογή μια διαδικασία συστηματικής αποαριστεροποίησης τόσο των μελών που έχουν παραμείνει στον κομματικό φορέα όσο και των αριστερών ή αριστεριζόντων πολιτών που τον ψήφισαν.

Όλες οι σταθερές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ κατεδαφίζονται και μαζί μ’ αυτές ένα κομμάτι της κοινωνίας που τις στήριξε ή έστω τις αποδέχτηκε ως θετικές, καταπλακώνεται κάτω από τα ερείπιά τους.

Προχτές, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την άδεια για το χτίσιμο του τερατώδους (και κακόγουστου) γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν το επόμενο βρόμικο βήμα, μετά την έγκριση χρηματοδότησης του κατασκευάσματος από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου με 20.000.000 ευρώ. Κόντρα στη δημοτική Αρχή και στη βούληση της πλειονότητας των δημοτών, για να χτίσουνε με λεφτά των πολιτών, των πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους, που κόβουν τις ξένες γλώσσες από τα παιδιά τους, που ζουν σε διαμερίσματα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, που χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους από την ανεργία, τα κλειστά μαγαζιά και τις μειωμένες συντάξεις, ένα γήπεδο που θα υποβαθμίσει μια ολόκληρη συνοικία, ένα ακόμα γήπεδο την ώρα που το Ολυμπιακό Στάδιο θα σαπίζει αδειανό κι αχρησιμοποίητο όπως όλα τα ολυμπιακά στάδια που κόστισαν και η συντήρησή τους εξακολουθεί να κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να ικανοποιήσουν τον Μελισσανίδη, που θα είναι ο αφανής ιδιοκτήτης του, αφανής λόγω των ποινικών του περιπλοκών, χωρίς να βάλει ένα ευρώ, με λεφτά του κοσμάκη και με στρατιές χουλιγκάνων να απειλούν και να επιτίθενται τραμπούκικα σε κάθε συνετή φωνή.

Από τη μια τάχα μου κάθαρση στο ποδόσφαιρο με τα άσφαιρα πυρά του Κοντονή που παίζει το ρόλο της μαριονέτας κι απ’ την άλλη «δώσ’ τα όλα» σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της διαπλοκής και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο. Κάθε μέρα υπογράφονται αποφάσεις που είναι εντελώς αντίθετες με τις θέσεις του ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιώντας άσχημες καταστάσεις εναντίον των οποίων έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες και τις οποίες δεν τολμούσαν ούτε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. να ασπαστούν.

 

Ν.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!