Προς: κ. Παυλόπουλο Προκόπη

Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ίσως να μην είναι σωστή η πρωτοβουλία που παίρνω, εγώ ένας απλός πολίτης να δίνει γνώμες στον πρώτο άνδρα της χώρας. Επειδή όμως η αγωνία όλων μας είναι πολύ μεγάλη στις κρίσιμες ώρες που περνάμε γι’ αυτό παίρνω την ευθύνη, ως απλός πολίτης, να προτείνω στον πρώτο άνδρα της χώρας τα παρακάτω:

Τους εταίρους μας έχω την αίσθηση ότι τους γνωρίζετε καλύτερα από όλους εμάς τους απλούς πολίτες. Καταλαβαίνετε και εσείς ότι δεν συμπεριφέρονται απέναντί μας ανάλογα ή αν θέλετε καλύτερα. Γιατί δεν μας προτείνουν μέσα από το πρόγραμμα διαπραγμάτευσης να ελέγξουμε τον μεγάλο πλούτο της χώρας ή τα χρήματα που βρίσκονται στο εξωτερικό (λίστα Λαγκάρντ) κ.λπ. και επιμένουν μόνο στην εξαθλίωση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων; Πολύ ύποπτο. Πιστεύω πως οι ηγεσίες της Ε.Ε., με μαθηματική ακρίβεια, βαδίζουν στη διάλυση της Ευρωζώνης. Δεν μπορούν πλέον να τους αντέξουν άλλο οι λαοί.

Θυμάμαι πως πρέπει να ήσασταν και εσείς όταν ο τότε μεγάλος πολιτικός άνδρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, πραγματικά κοσμούσε με την παρουσία του, τους τότε 12 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) και σήμερα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον τότε ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή δεν υπήρχαν τέτοιες θέσεις υποταγής που δέχονταν τα κόμματα που εξουσίαζαν, όπως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό βγάλτε μια φωνή στα κόμματα που δημιούργησαν την οικονομική καταστροφή της χώρας και του λαού. Αλλά όχι μόνο στα κόμματα αλλά και στους ίδιους τους εταίρους μας, για να σταματήσουν να παίζουν βρόμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Έχω την εντύπωση πως εάν ήταν ο τότε μεγάλος πολιτικός άνδρας που σας ανέφερα πιο πάνω, σήμερα θα χτύπαγε το χέρι στο τραπέζι και θα έλεγε στους εταίρους μας: «Ανοίχτε δρόμο να περάσει η Ελλάδα» και θα το έκαναν. Γιατί ξέρουν ότι το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή κυβέρνηση. Άρα, είναι πολιτικό και όχι οικονομικό και ας επικαλούνται οικονομικά ζητήματα. Γιατί δεν είναι δυνατόν μια χώρα να έχει οικονομική κρίση με 700 δισ. ευρώ και πάνω σε ξένες τράπεζες και το κράτος να τρέχει στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς να δανείζεται. Τότε μόνο με τις παρεμβάσεις σας, θα πιστεύαμε ότι αυτός ο πρώτος άνδρας της χώρας έχει λόγο. Να τι γνωρίζουμε εμείς οι απλοί πολίτες: ότι αυτός ο πρώτος άνδρας που λέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που εκλέγεται από 180 βουλευτές και πάνω, είναι μία τυπική συμβολή του συστήματος, κάτι που εκτιμώ ότι του Προκόπη Παυλόπουλου δεν του πάει αυτός ο ρόλος. Γνωρίζουμε ότι ο τρόπος της εκλογής σας είναι κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Άρα, σας δίνεται η δυνατότητα να βγάλετε μια φωνή που να λέει στους εταίρους μας: «Μην ενοχλείτε άλλο τη χώρα μου, γιατί υπάρχουν και άλλες λύσεις…». Τουλάχιστον αυτό ο μεγάλος και πρώτος πολιτικός άνδρας θα το έλεγε. Εμπρός λοιπόν, τραβήξτε μπροστά και ο λαός είναι μαζί σας για μια ενωμένη και ισότιμη Ευρώπη. Διαφορετικά θα τους έχουμε στην πλάτη μας όσο θα υπάρχει Ελλάδα.

 

Ένας απλός πολίτης

Γούναρης Γιάννης

Ποδοχώρι Καβάλας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!