Γράφει ο Σχολιαστής του Δρόμου

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook μέμφεται όσους απείχαν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Γοητεύονται, όπως γράφει, από τη “γοητεία της ρήξης” και θεωρούν τους εαυτούς τους “κάτι ανάμεσα στη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Γκουεβάρα”.

Για όποιον ξέρει την πορεία του κ. Μάρδα, αυτά που γράφει δεν είναι παράξενα. Ιδού ποιος είναι ο κύριος Μάρδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δρόμου της Αριστεράς (Γνώριμα πρόσωπα, παλιές συνταγές, 9/5/2015):

Άνθρωπος του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, επιλέχθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου τα έτη 2000-2002. Τις επόμενες δύο χρονιές και μέχρι τη λήξη της πρωθυπουργίας Σημίτη διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε δημόσιο οργανισμό. Εκλεγμένο μέλος της τοπικής Διοίκησης Κ. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, υποστήριζε μέχρι πολύ πρόσφατα καθαρά μνημονιακές θέσεις, συμμετέχοντας το τελευταίο διάστημα και στην Επιτροπή Διαλόγου που σύστησε το Ποτάμι.

Χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, το άρθρο του με τίτλο Το μεγαλείο του λαϊκισμού και τα Μνημόνια, στις 7/1/2015, στο οποίο διαβάζουμε: «Οι πάντες θέλουν να ρίξουν στην πυρά το Μνημόνιο, βιώνοντας την αυταπάτη της απαλλαγής από τους μηχανισμούς εποπτείας των πιστωτών στα επόμενα τριάντα χρόνια! Έτσι, οι λαϊκιστές της Δεξιάς (που σχίζουν φύλλο-φύλλο το Μνημόνιο) και της Αριστεράς (που θα το σχίσουν μια και έξω), προσπαθούν να δείξουν στους Έλληνες ψηφοφόρους πόσο κακοί είναι ή θα είναι απέναντι στην τρόικα…». Είκοσι μέρες μετά, ανέλαβε το πόστο του στο πλαίσιο της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας και κατάργησης της τρόικας και των Μνημονίων…

Αμετακίνητος και συνεπής στις απόψεις του, λοιπόν, σε αντίθεση με άλλους, ο κύριος Μάρδας. Αυταπάτη θεωρούσε την απαλλαγή από τους μηχανισμούς επιτήρησης για τα επόμενα τριάντα χρόνια και βλέπουμε… Σήμερα που αυτές “δικαιώνονται”, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, ενώ θα ήταν ιδανικό στέλεχος και για μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχε ο κ. Θεοδωράκης… Δεν φαίνεται πλέον τόσο παράξενη η επιλογή του για το υπουργείο Οικονομικών τον Ιανουάριο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!