Συνάντηση (κάποιων) αρχηγών κομμάτων υπό τον ΠτΔ

 

«Όπως έχει διαμηνύσει η “ανωτάτη Αρχή” -στο Χίλτον της Αθήνας αλλά και σε άλλες συναντήσεις- πρέπει εντός του έτους, άντε αρχές του 2016, να έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Με βάση τις εξελίξεις χρειάζεται να στηρίξετε και εσείς, όπως το καλοκαίρι, αυτήν την προσπάθεια για να βγει το “συμβόλαιο”. Αυτά τα γνωρίζετε. Εντάξει, υπάρχει το πολιτικό αναμεταξύ μας παιχνίδι, αλλά εδώ σας μεταφέρω τη βούληση της “ανώτατης Aρχής” και δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης».

Ίσως κάπως έτσι να εισηγηθεί ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντηση του «οργάνου» της κομματοκρατορίας (κόμματα + Πρόεδρος της Δημοκρατίας -που επέλεξαν τα κόμματα) για να εκτελέσουν «όλοι μαζί» το συμβόλαιο που ψήφισαν (3ο Μνημόνιο). Η συμπλήρωση της θεματολογίας με ζητήματα όπως Προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση γίνεται για να δικαιολογηθεί η συνάντηση και τάχα να καμφθούν οι «αντιστάσεις» των κομμάτων, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Τα γεγονότα είναι απλά και καθαρά: η εκπλήρωση όλων των μνημονιακών υποχρεώσεων προχωρά με ταχύτατο ρυθμό και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν δείξει «χαρακτήρα», ψηφίζοντας σε όλα «ναι». Πλην, όμως, οι διαφοροποιήσεις Σακελλαρίδη (καλό θα ήταν να ριχτεί φως στην υπόθεση αυτή, αφού συμμετείχε σε όλες τις διαπραγματεύσεις στου Μαξίμου και κάποια στιγμή διαφοροποιήθηκε), Παναγούλη και Νικολόπουλου, οδήγησαν στο οριακό «153». Ένα τέτοιο… σκορ μπορεί να μην εγγυάται την «αυτοδύναμη» υπερψήφιση του ασφαλιστικού-σφαγείου όπως εικάζεται.

All together, λοιπόν, συμβούλιο αρχηγών κομμάτων να μοιραστούμε την ευθύνη. Η στιγμή, όμως, έχει κι αυτή στοιχεία γελοιότητας αφού η Ν.Δ. ζει ακόμα το φιάσκο εκλογής νέου αρχηγού και διαπερνιέται από τάσεις διάσπασης και διάλυσης (ο νέος μεταβατικός αρχηγός της θα πάει για να ακούσει μόνο) αν και είναι κοινό μυστικό πως αιτία της ενδονεοδημοκρατικής διαταραχής είναι η συμμετοχή ή όχι σε οικουμενικά σχήματα κυβέρνησης με Τσίπρα. Οι άλλοι κεντροαριστεροί φορείς (ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) φέρονται πολύ πικραμένοι από την αλαζονική συμπεριφορά απέναντί τους από τον «πάρτα-όλα» Τσίπρα και δεν ήθελαν να παραστούν και να νομιμοποιήσουν την ατραξιόν-συνάντηση. Ο Λεβέντης αποδέχθηκε και ίσως να υπάρχουν σχέδια για αυτόν (διαθέτει 9 ψηφάκια που ίσως φανούν χρήσιμα). Όλοι, πάντως, θα παρευρίσκονται. Δεν ισχύει το «τα πάντα ρει», αλλά το «τα πάντα είναι ρευστά». Διαχωριστικές δεν υπάρχουν, οι κόκκινες γραμμές είναι για τους ιθαγενείς, όλα γίνονται φτάνει να είσαι μέσα στο κόλπο.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να παραβρεθεί. Η Χ.Α. δεν προσκλήθηκε.

Μήπως και τούτη την φορά ο κ. Θεοδωράκης προτείνει να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης; Γιατί υπάρχει καμιά ανάγκη πληροφόρησης και δημοκρατίας; Μήπως χρειάζεται να βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση η αναβαθμισμένη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ή η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Σωπάτε καλέ! Το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!» ακούστηκε και στο Συνέδριο της ΟΤΟΕ, όταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης πήρε το λόγο. Να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι συνταξιούχοι και όσοι θα στερηθούν κάθε σύνταξη σε λίγο…

Μάξιμος Χαριτομπαλωμένος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!