Ένας οικοδόμος 47 χρονών και πατέρας τριών παιδιών έπεσε νεκρός κατά την ώρα δουλειάς στα Χανιά, εργαζόμενος μάλιστα Κυριακή (23/8) παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο. Ο εργάτης εκτελούσε επισκευές στη σκεπή καταστήματος μέσα στο ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε από τη σκαλωσιά στο κενό.

Ο άντρας μεταφέρθηκε σχετικά γρήγορα στο Νοσοκομείο Χανίων όπου όμως δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Δύο μέρες μετά το δυστύχημα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο εργολάβων καθώς μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως δεν είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία για τις εργασίες που γίνονταν στη στέγη του καταστήματος.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων σε ανακοίνωσή του σημειώνει το γεγονός πως ο οικοδόμος δούλευε ακόμα και την Κυριακή και τονίζει πως «οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν καθημερινά τις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, χάριν της δημοσιονομικής “προσαρμογής” και της “ανταγωνιστικότητας” των επιχειρήσεων».

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!