Ο Σέιμουρ Χερς είναι ένας από τους γνωστότερους παγκοσμίως ερευνητές δημοσιογράφους. Του έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων το Βραβείο Πούλιτζερ, καθώς ήταν αυτός που αποκάλυψε τη σφαγή του Μι Λάι στο Βιετνάμ, όπου Αμερικανοί στρατιώτες βίασαν, ακρωτηρίασαν και δολοφόνησαν εν ψυχρώ 504 Βιετναμέζους αμάχους – περιλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών. Η αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος από τον Χερς συγκλόνισε τότε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Έκτοτε ο Χερς βρέθηκε σε δεκάδες πεδία συγκρούσεων, ερευνώντας και γράφοντας πάντα με τίμιο τρόπο, έτσι ώστε καθιερώθηκε ως ένα από τα σύμβολα της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος αποκαλύπτει τώρα ότι η ανατίναξη των υποθαλάσσιων αγωγών αερίου Nord Stream 1 και 2 τον περασμένο Σεπτέμβριο, την οποία η Δυτική προπαγάνδα απέδωσε στον Πούτιν, ήταν έργο των ΗΠΑ – με τη συνδρομή νορβηγικών και άλλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τον Χερς, το σχέδιο ανατίναξης των αγωγών (ώστε να πληγεί η Ρωσία και να «συνετιστεί» η Ευρώπη) είχε αρχίσει να δουλεύεται, υπό άκρα μυστικότητα, πολύ πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: «Η απόφαση του Μπάιντεν να σαμποτάρει τους αγωγούς ήρθε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες άκρως απόρρητων συζητήσεων εντός της κοινότητας εθνικής ασφάλειας της Ουάσινγκτον για το πώς θα επιτευχθεί καλύτερα αυτός ο στόχος. Κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου, το ζήτημα δεν ήταν αν έπρεπε να πραγματοποιηθεί το σαμποτάζ, αλλά πώς να γίνει χωρίς να υπάρχει καμία φανερή ένδειξη για το ποιος ήταν υπεύθυνος», γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Ο Χερς εξηγεί τους λόγους που αποφασίστηκε το σαμποτάζ, που κόντρα σε κάθε λογική επιχειρήθηκε να χρεωθεί στη Ρωσία: «Ο Nord Stream 1 ήταν αρκετά επικίνδυνος, κατά την άποψη του ΝΑΤΟ και της Ουάσινγκτον, αλλά ο Nord Stream 2, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, θα διπλασίαζε την ποσότητα φθηνού φυσικού αερίου που θα ήταν διαθέσιμη στη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη»… Αλλά, το σημαντικότερο, εξηγεί με λεπτομέρειες πώς τοποθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2022 εκρηκτικά στους αγωγούς από Αμερικανούς δύτες, υπό την κάλυψη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης BaltOps 22 – τα οποία πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως τρεις μήνες αργότερα, πάλι με τη συνδρομή των Νορβηγών.

Το αποκαλυπτικό άρθρο, που καταστρέφει και τα τελευταία υπολείμματα της κυνικής Δυτικής προπαγάνδας, καταλήγει με τα λόγια της πηγής του Χερς: «Ήταν μια ωραία ιστορία συγκάλυψης μιας μυστικής επιχείρησης, η οποία τοποθετούσε ειδικούς στο πεδίο, και εξοπλισμό που λειτουργούσε με μυστικό σήμα. Το μόνο ελάττωμα της επιχείρησης ήταν η απόφαση να την υλοποιήσουμε».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!