Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιερισσό.

Στο «γαλατικό» χωριό που αντιστέκεται στα σχέδια κυβέρνησης και εταιριών να καταστρέψουν το φυσικό πλούτο της περιοχής και να μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο eldorado, έναν τόπο που μαστίζεται ήδη από τη φτώχεια και την ανεργία.
Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν ότι η επίσκεψη του κ.Τσίπρα θα προκαλούσε αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός, ενώ υπήρχε η βεβαιότητα ότι όλο και κάποιος ύποπτος εμπρησμός θα συνόδευε την επίσκεψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Χαλκιδική.
Και στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκαν, όταν συναντήθηκαν στο δρόμο για Ιερισσό με εξαγριωμένους μεταλλωρύχους που έκλειναν το δρόμο στον κ. Τσίπρα και απαγόρευαν τη διέλευσή του προς την Ιερισσό. Εκεί βρέθηκαν και οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, με την είδηση «Μπλόκο εργατών στον Τσίπρα» να παίζει πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων.
Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια πραγματοποίησε κανονικά την ομιλία του στην Ιερισσό, η επιστροφή όμως στη Θεσσαλονίκη περιελάμβανε και άλλες εκπλήξεις. Οι εργάτες της Ελληνικός Χρυσός είχαν κλείσει και πάλι τους δρόμους, ενώ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο κ. Δένδιας έκαναν πλάκα με τα τηλέφωνα στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούσαν εγγυήσεις για την απομάκρυνση του προέδρου.
Όπως μαθαίνουμε, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δήλωναν με σιγουριά ότι στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, τη στιγμή που υπήρχαν μόνο 10 τροχονόμοι. Και μιλάμε, φυσικά, για την περιοχή με τη μεγαλύτερη πυκνότητα αστυνομικών δυνάμεων μετά τα Εξάρχεια. Ο πρόεδρος λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, τελικά, με άλλο αυτοκίνητο προκειμένου να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, δεν κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν εγγυάται πλέον την ασφάλεια του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και κάλεσε τους «εργαζόμενους» της Ελληνικός Χρυσός στο γραφείο του να συζητήσουν.
Αυτοί, όμως, δεν μπορούν να πειστούν τόσο εύκολα. Έτσι, μετά τη χαμένη ευκαιρία να οργανωθεί μια κανονική προβοκάτσια, την Πέμπτη -μια ημέρα μετά την επίσκεψη Τσίπρα- δέχτηκαν εμπρηστικό χτύπημα που προφανώς… το προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσίπρα. Δυστυχώς, όμως, οι διάφοροι μηχανισμοί που δρουν εδώ και μήνες στην περιοχή «καρφώθηκαν» μόνοι τους, καθώς στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσαν δεν αναφέρουν το παραμικρό, ενώ στην ανακοίνωσή τους που ακολουθεί μερικές ώρες μετά, εμφανίζονται κάποια αυτοκίνητα καμένα.
Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, είχαμε την καθαρή δράση ενός παρακρατικού μηχανισμού. Αγανακτισμένοι πολίτες, αδιάφορη αστυνομία και ένας πολιτικός να απειλείται με λιντσάρισμα, επειδή βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων μιας περιοχής.
Η ανακοίνωση της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός δείχνει ποιος πραγματικά αποφασίζει. «Διαφωνούμε με τον τρόπο άσκησης πολιτικής του κ. Τσίπρα», αναφέρουν και μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι της πολιτικής.

Λ.Αρβ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!