Η εκδικητική μανία των αρχών αφήνει τον βαριά άρρωστο Μουμία χωρίς φροντίδα

 

Χάρη στην πολύχρονη πίεση του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης έχει αποφευχθεί η εκτέλεση – «νόμιμη» δολοφονία του Μουμία Αμπού Τζαμάλ, του πιο γνωστού πολιτικού κρατούμενου των ΗΠΑ. Όμως τώρα το αμερικανικό κράτος προσπαθεί να βρει άλλους τρόπους να εξοντώσει τον πρώην Μαύρο Πάνθηρα: μέσω της μη παροχής της ενδεδειγμένης ιατρικής φροντίδας και θεραπείας. Πριν από ένα μήνα ο Μουμία εισήχθη στο νοσοκομείο με διαβητικό σοκ, νοσηλεύτηκε δεμένος με χειροπέδες και η πρόσβαση των συγγενών και των δικηγόρων του επετράπη μόνο μετά από χιλιάδες διαμαρτυρίες απ’ όλο τον κόσμο. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του, λίγες μέρες μετά οι αρχές διέταξαν την επιστροφή του από την εντατική νοσοκομειακή μονάδα στο αναρρωτήριο της φυλακής… Το σοβαρότερο όμως είναι ότι απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε ειδικευμένο γιατρό με αποτέλεσμα, καθώς δεν λαμβάνει την αναγκαία θεραπεία, η κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει συνεχώς. Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης για τη διάσωση της ζωής του απαιτεί: θεραπεία από ειδικευμένους γιατρούς, σωστή διατροφή και δικαίωμα καθημερινής επίσκεψης για την οικογένειά του και τους δικηγόρους του. Και φυσικά συνεχίζει τον αγώνα για την απελευθέρωσή του, αφού έχει πλέον στοιχειοθετηθεί ότι η καταδίκη του ήταν αποτέλεσμα αστυνομικής σκευωρίας και δίκης-παρωδίας.

 

Μήνυμα από τον Μουμία

Το τελευταίο σημάδι ζωής από τον Μουμία είναι το ηχογραφημένο μήνυμα που έστειλε ο ίδιος αυτή την εβδομάδα μέσω του Prison Radio:

«Αγαπητοί φίλοι, αδελφοί και σύντροφοι: Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη που μου δείξατε και συνεχίζετε να μου δείχνετε. Από ολόκληρο τον κόσμο, εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άνθρωποι τηλεφωνούν, γράφουν, διαδηλώνουν. Δεν ήξερα ότι κάποιοι από εσάς ήσασταν εκεί, γιατί δεν είχα τις αισθήσεις μου για αρκετό διάστημα. Δεν σας είδα, δεν σας άκουσα, αλλά σας αισθάνθηκα μες την καρδιά μου. Σας αισθάνομαι και τώρα, και σας ευχαριστώ. Δεν βρίσκομαι τώρα εκεί που ήμουν πριν, αλλά θα επιστρέψω – χάρη σε εσάς, χάρη στην αγάπη που μου στέλνετε. Σας αγαπώ όλους, δεν είναι απλώς λόγια, σας αγαπώ όλους με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου. Σας μιλά από τη φυλακή ο αδελφός σας Μουμία Αμπού Τζαμάλ».

 

Αναγκαία η αλληλεγγύη μας!

Μόνο με μαζική πίεση μπορεί να αποτραπεί η προσπάθεια εξόντωσης του Μουμία. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε, ή να στείλετε φαξ και e-mail, στα ακόλουθα στοιχεία κρατικών αξιωματούχων απαιτώντας την απελευθέρωση του Μουμία και την άμεση πρόσβαση σε δικό του γιατρό:

  • John Wetzel, Γραμματέας Σωφρονιστικού Συστήματος της Πενσυλβάνια: τηλ. 001-717-728-4109, [email protected]
  • Tom Wolf, Κυβερνήτης: τηλ. 001-717-787-2500, Φαξ 001-717-772-8284, [email protected]
  • John Kerestes, Επόπτης Φυλακής: τηλ. 001-570-773-2158, [email protected]

Ενημερωθείτε και δράστε μέσα από την κοινότητα του Μουμία στο facebook:

www.facebook.com/OfficialMumiaAbuJamal

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!