Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, το πρώτο 11μηνο του 2022, οι καταγεγραμμένες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας ήταν αυξημένες κατά 87% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, με τις αφίξεις να ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες. Παράλληλα, ενώ το «ισοζύγιο» διαμενόντων στη χώρα μας παρουσιάζει μια μικρή μείωση, οι πληθυσμοί μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση. Διαψεύδεται έτσι ο υπουργός Ν. Μηταράκης που δήλωνε πως η κατασκευή των μόνιμων υπερδομών που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε Χίο και Λέσβο (σε Λέρο, Κω και Σάμο είναι ήδη σε λειτουργία) θα έχει αποτρεπτική προς την άφιξη μεταναστών επίδραση. Η πραγματικότητα δείχνει πως η πίεση σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου, είναι διαρκής και εντάσσεται από τη μία στον σχεδιασμό της Τουρκίας για γκριζάρισμα περιοχών μέσω εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών πληθυσμών, και από την άλλη στην ευρωπαϊκή πολιτική μετατροπής της Ελλάδας σε βασική πύλη ελέγχου και φιλτραρίσματος των ροών προς τις χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου.

Και ενώ αυτή είναι η τρέχουσα εικόνα του μεταναστευτικού, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση ενός πολυπλόκαμου δικτύου, που συνδέει ΜΚΟ, δίκτυα διακινητών, μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και επαγγελματίες του «ανθρωπισμού», που από το 2015 συνέβαλλαν τα μέγιστα σε ένα αποσταθεροποιητικό σχέδιο για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Μετά την εισαγγελική έρευνα για την Human Rights 360, τον περασμένο Νοέμβριο, τώρα η εισαγγελία της Κω, άσκει ποινική δίωξη για κακούργημα εναντίον του Π. Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) και του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου». Σύμφωνα με τη δικογραφία, δουλέμποροι από τα τουρκικά παράλια, επικοινωνούσαν απευθείας με εκπροσώπους των δύο αυτών ΜΚΟ, για να διευκολύνουν τη μετάβαση τους στα ελληνικά νησιά, ενημερώνοντάς τους για το ακριβές δρομολόγιο και τον χρόνο άφιξης.

Παράλληλα, με νέο του δημοσίευμα το Spiegel, ολοκληρώνει την παραδοχή του λάθους του, με την ανάκληση σειράς δημοσιευμάτων που το προηγούμενο Αύγουστο, είχαν προκαλέσει σημαντική πολιτική πίεση διασύροντας τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη νεκρού παιδιού, της «μικρής Μαρίας» σε ελληνική νησίδα στον Έβρο. Το γερμανικό περιοδικό δηλώνει πως η έρευνα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον εν λόγω ισχυρισμό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αντανακλάτε και στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που το καλοκαίρι είχε σπεύσει να υιοθετήσει το αφήγημα του νεκρού παιδιού στο όνομα της αντιπολιτευτικής επικοινωνιακής του τακτικής.

Πίσω από την κεντρικά οργανωμένη εκστρατεία των ΜΚΟ και των σιτιζόμενων από τη μπίζνα του «ανθρωπισμού», στις Βρυξέλες και την Αθήνα, που στοχοποιούν την Ελλάδα, εμφανίζοντάς την ως θύτη του μεγάλου εγκλήματος της διακίνησης και της καταπίεσης των μεταναστών, υπάρχει η κρατική πολιτική της γειτονικής μας χώρας και του καθεστώτος Ερντογάν που μέσω του μεταναστευτικού απειλεί την ίδια την κυριαρχία της χώρας μας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!