«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση της Αμερικής και τον κ. Ομπάμα καθώς χωρίς την βοήθεια και την επιμονή τους ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το θέμα του χρέους, δεν θα είχαμε επιτύχει».

Γ. Δραγάσακης

 

Πόσο πιο προσβλητικός μπορεί να γίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη, τους φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, για ολόκληρο τον ελληνικό λαό που παρακολουθεί εμβρόντητος όχι μόνο πως μετατράπηκε σε «ναι» το περήφανο «όχι» αλλά και πόσο γρήγορα εξευτελίζεται  η κυβέρνηση υπό το βάρος των επιλογών της.

Ο Γ. Δραγάσακης ζήλεψε τη δόξα του Κ. Σημίτη. Εκείνος πρώτος είχε ευχαριστήσει τις ΗΠΑ στη Βουλή για το ρόλο τους στην «εκτόνωση» της κρίσης των Ιμίων. Αργότερα όλοι καταλάβαμε τι σήμαινε εκείνο το «ευχαριστώ» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ευχαριστεί τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στην πιο ατιμωτική συμφωνία σε βάρος όχι μόνο των πιο στοιχειωδών οικονομικών και κοινωνικών όρων επιβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας, αλλά και σε κάθε έννοια Δημοκρατίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Εθνικής ανεξαρτησίας.

Ευχαριστεί την ίδια στιγμή που με την υπογραφή του υποθηκεύεται το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της χώρας και οδηγείται σε εκποίηση υπό τη διεύθυνση των τροϊκανών.

Το επιεικέστερο θα ήταν να υποθέσει κανείς ότι δεν μπορεί καν να καταλάβει τι υπέγραψε (;) όταν δηλώνει: «Έχοντας συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιλαμβάνομαι αυτό που συμβαίνει ως ήττα μας, αλλά ως ήττα της φοβικής Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού. Αρνήθηκαν να δουν την αποτυχία των προγραμμάτων του παρελθόντος, θέλοντας να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση» και προσθέτει: «Είδαν ως ήττα την επιτυχία της κυβέρνησης»!

Αυτή άραγε είναι η λεγόμενη «διαχείριση» της συμφωνίας από τη μνημονιακή πια κυβέρνηση Τσίπρα; Με αυτή τη λογική, με αυτή τη στάση θα εξασφαλιστεί ο περιορισμός των πιο ακραίων συνεπειών μιας «κακής συμφωνίας», όπως υποστηρίζεται;

Η ντροπιαστική συμφωνία αποτελεί μόνο τη κορυφή του παγόβουνου. Η «διαχείριση» της συμφωνίας από την κυβέρνηση της Αριστεράς από τη σημερινή ηγεσία της θα οδηγήσει σε εξευτελισμό χωρίς όριο.

 

Σπύρος Παναγιώτου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!