Όταν κάνεις μια μεγάλη «επένδυση» στην εσωτερική προπαγάνδα για την επίσκεψη Ομπάμα, περιμένοντας να κερδίσεις κάτι από αυτήν όσον αφορά το χρέος, δεν μπορείς να αφήνεις τα πράγματα ασχολίαστα μετά. Κάτι πρέπει να πεις μετά, όταν τελικά μένεις ξεκρέμαστος έναντι των αρχικών σχεδιασμών.

Αυτό προσπάθησε να καλύψει η Αυγή με τη συνέντευξη του Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα. Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας: «Είχαμε την καθαρή πολιτική στήριξη του Αμερικανού προέδρου σε δύο κομβικά για μας ζητήματα αυτήν την περίοδο, το ζήτημα του χρέους και το προσφυγικό». Το ζουμί όμως είναι στο επόμενο σχόλιο του: «Οι προσδοκίες μας δεν έφταναν μέχρι το τι ακριβώς θα έλεγε ο Ομπάμα στη Μέρκελ…». Και συνεχίζει: «Γενικότερα, η επίσκεψη και η όλη στάση Ομπάμα στην Αθήνα, μέχρι και το βίντεο κάτω από την Ακρόπολη, είναι ένα θετικό μήνυμα προς τον διεθνή περίγυρο για τη χώρα και για την προσπάθεια της κυβέρνησης». Δηλαδή του αρκούν τελικά λίγα λόγια παρηγοριάς και… λίγη Ακρόπολη.

Βέβαια, αν κάνει κάποιος μια αναδρομή στα όσα έλεγαν εδώ και αρκετούς μήνες για την αναμενόμενη παρέμβαση Ομπάμα, πριν τη λήξη της θητείας του, για τη λύση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, θα διαπιστώσει ότι για μια ακόμα φορά έκαναν σχεδιασμούς χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα… Γι’ αυτό και υποχρεώθηκε ο κ. Γ. Τσίπρας να «ξεπεζέψει» τόσο άκομψα. Ο συγκεκριμένος βέβαια, δεν φημίζεται κιόλας για την συνέπεια σε σχέση με όσα έλεγε στο παρελθόν, οπότε μικρό το κακό.

 

Παύλος Δερμενάκης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!