Ορίστε ποιους «παίζει» το μιντιακό σύστημα εξουσίας

Αμηχανία και σύγχυση προκάλεσε στο Mega η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση που απηύθυνε ο τηλεοπτικός σταθμός στον Αλέξη Τσίπρα.
«Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά από 1,5 χρόνο αποκλεισμού του Αλέξη Τσίπρα από κάθε ενημερωτική και ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσκληση αντανακλά την προσήλωση των δημοσιογράφων του σταθμού στην πλουραλιστική ενημέρωση και όχι στην προεκλογική υποχρέωση για στοιχειώδη τήρηση των προσχημάτων. Εντούτοις, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνο», ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση του Mega ήρθε μέσω της ιστοσελίδας του, όπου ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, λέει πως ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  εμφανίστηκε για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2011 πριν από 10 μήνες και πως στο δεκάμηνο που μεσολάβησε, δεν προσεκλήθησαν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί Βενιζέλος-Σαμαράς-Παπαρήγα, στα δελτία ή τις εκπομπές.
Και το ερώτημα είναι: Αδιάβαστοι, ανενημέρωτοι ή συνειδητοί ψεύτες είναι εκεί στο Mega; Τα επιχειρήματα του κ. Παναγιωτόπουλου περιέχουν μια σειρά από ανακρίβειες. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αν πάρουμε ως απάντηση τα ονόματα που επακριβώς αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, τότε να του υπενθυμίσουμε πως ο κ. Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μέχρι πρόσφατα, είχε στήσει στασίδι στα παράθυρα του Mega (και) τους τελευταίους 10 μήνες.
Όμως, επειδή προφανώς πρόκειται για λάθος (τέτοιο λάθος κοτζάμ διευθυντής ειδήσεων;) συμφωνούμε πως ο κ. Παπανδρέου δεν εμφανίστηκε τους τελευταίους 10 μήνες στα παράθυρα του τηλεοπτικού σταθμού. Σημείωση δεύτερη: Γιατί αλήθεια δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Καρατζαφέρης; Δεν είναι εκλεγμένος πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος; Φυσικά και είναι. Αλλά αν τον συμπεριελάμβανε στη λίστα ο κ. Παναγιωτόπουλος τότε δεν θα μπορούσε να απαντήσει για τον αποκλεισμό του Αλέξη Τσίπρα. Σημείωση τρίτη: Σύμφωνα με την ανακοίνωση ούτε η κ. Παπαρήγα έχει προσκληθεί τους τελευταίους 10 μήνες από το Mega. Τότε με ποιους συνομιλούσε από τον Περισσό στις 21/10/2011 και στις 4/11/2011; Πολύ φοβόμαστε πως αν ανατρέξει στο αρχείο του θα βρει ως απάντηση τους παρουσιαστές του κεντρικού δελτίου του Mega. Σημείωση πέμπτη: Από όλους τους παραπάνω πολιτικούς αρχηγούς που αναφέρει η ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν μικρότερο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές. Αν αυτό το δεδομένο κυριαρχεί για τη συχνότητα προσκλήσεων στο Mega, τότε θα μπορούσε να δώσει ακόμη μία απάντηση: Tι έκαναν οι κ.κ. Κουβέλης και Μπακογιάννη μέσα στο τελευταίο 10μηνο στις τηλεοπτικές εκπομπές του καναλιού, όντας πολιτικοί αρχηγοί που δεν έχουν όμως κριθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού;

Τ.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!