Μόλις τέλειωσε η ψηφοφορία για το Mεσοπρόθεσμο και ξανάρθε το χαμόγελο στα χείλη, σε ευρωκράτες και εγχώριους κλεπτοκράτες, η περιφερειακή επιτροπή του Γ. Παπανδρέου, αυτό που λέγεται «κυβέρνηση», στρώθηκε τάχα στη δουλειά για να μαζέψει το χρήμα που πρέπει να πάρουν οι δανειστές-τοκογλύφοι.

Χωρίς ευαισθησίες, πλέον, χωρίς αιδώ, χωρίς να κοκκινίζουν για το ξεπούλημα και το ξεχαρβάλωμα της χώρας, με περισσή θρασύτητα, τραμπουκισμό, καταστολή και συκοφαντία, ακόμα και με στοχευμένες προβοκάτσιες, προωθούν την παράδοση της Ελλάδας.
Οι ίδιοι, κυνικοί άρπαγες, στηριγμένοι αποκλειστικά στη βία και την καταστολή, έχοντας πλήρη επίγνωση για την απομόνωση και τη μειοψηφική τους θέση, αντιμετωπίζοντας την οργή και τη χλεύη του κόσμου σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους, κάνουν το μόνο που θα μπορούσαν: να εφαρμόσουν τη διάλυση της χώρας, την εφαρμογή του καταστροφικού Μνημονίου, τη μεσολάβηση για το χάρισμα του εθνικού πλούτου, την υπογραφή για την υποθήκευση της χώρας, την αποδοχή της προτεκτορατοποίησης της Ελλάδας.
Οι μεγάλες ιδέες στέρεψαν, τα ψέματα είχαν κοντά ποδάρια. Δεν υπάρχει καμιά σωτηρία της πατρίδας, δεν τους οδηγεί κανένα όραμα. Το μόνο που τους κρατά είναι η αυταπάτη που γεννιέται -λίγο πριν πέσουν, λίγο πριν γκρεμοτσακιστούν- ότι μπορούν να παρατείνουν για πολύ την παραμονή τους στη εξουσία και να αρπάξουν κι αυτοί κάτι ζηλευτό από τη λεία που θα παραδώσουν στο διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Ζούμε, δηλαδή, τις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις μιας ομάδας που μέσα σε 20 μήνες γύρισε την κοινωνία 50 χρόνια πίσω, που μέσα σε 20 μήνες διαλύει κατακτήσεις ενός αιώνα, που μέσα σε 20 μήνες δίνει απερίγραπτα δείγματα ραγιαδισμού και υποτέλειας. Το τέλος της είναι κοντά. Θα είναι τέλος για όλες τις πτέρυγες της ομάδας, ακόμα και γι αυτούς που το πρωί ορκίζονταν ότι θα καταψηφίζουν και το βράδυ έβγαιναν ως υπουργοί και υφυπουργοί της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.
Ο ΓΑΠ και η παρέα του, οι άνθρωποι του ΔΝΤ και των Αμερικανών στη χώρα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, Χρ. Παπουτσής, αντιπολιτευόμενος μέχρι να πάρει υπουργείο, τώρα αρχιματατζής και βομβαρδιστής με χημικά της Αθήνας και κάθε αγωνιστικής συγκέντρωσης. Ο Δ. Ρέππας πριν από ένα χρόνο έλεγε: «Δεν κουνάμε το δάχτυλο στους πολίτες, γιατί μπορεί κι αυτοί να σηκώσουν το χέρι τους και να μας απαντήσουν με όλα τους τα δάχτυλα», φέτος, που το έπαθλο της ανοικτής παλάμης έδωσε και πήρε στις πλατείες τα ξέχασε όλα… Οι αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, ο μεν Πάγκαλος όταν αναφέρεται στα τανκς και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέρει συνειδητά τι προβοκάτσια επιτελεί, ο δε άλλος, ο Βενιζέλος, άνθρωπος με «αρχές», στις 22 Μάη καταγγέλλει ότι η χώρα είναι υπό δημοσιονομική κατοχή (στο Υπουργικό Συμβούλιο) και στις 17 Ιούνη γίνεται αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Γιούνγκερ ένα «μεγάλο φιλέλληνα». Δηλαδή άρπαγες και κοσμοχαλαστές. Πού θα λογοδοτήσουν για τα έργα τους. Η ετυμηγορία του λαού ήδη έχει γραφτεί. Μένει η εκφώνησή της. Είναι, απλά, ζήτημα χρόνου!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!