Άλμα από την Αθήνα στο Ντουμπάι

Ψηλός και επιβλητικός, γύριζε από εκπομπή σε εκπομπή, από συνέδριο σε ημερίδα κι από συγκεντρώσεις σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, περιφέροντας σαν σημαία τη «μελέτη του Πολυτεχνείου» για το Ελληνικό. Πρωτοστάτης, κατηγορηματικός και σίγουρος για την ορθότητα των πορισμάτων της μελέτης, συμπαρέσυρε κόσμο και κοσμάκι και έδινε επιστημονική κάλυψη στο δίκαιο αίτημα για να αξιοποιηθεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον το παλιό αεροδρόμιο και να μη γίνουν 6 ουρανοξύστες ύψους 200 μ., παλάτια του τζόγου και της παγκόσμιας μαφίας και βίλες κάποιων πλουσίων που θα δημιουργήσουν το γκέτο τους στην καρδιά της χειμαζόμενης από τα μνημόνια πόλης. Τι πάρκα, τι χώροι άθλησης, τι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τι ελεύθερες παραλίες, τι οξυγόνο, τι ομορφιά, για όλους τους πολίτες, για όλους τους δήμους, ένα πεδίο που δεν θα παραδοθεί στα funds και δεν θα δημιουργήσει μια περιφραγμένη επικράτεια με σεκιουριτάδες και μπάρες, που δεν θα κάνει θανατηφόρα αφαίμαξη στις περιφερειακές αγορές με πελώρια εμπορικά κέντρα, αλλά ένα μοντέλο εναλλακτικής αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής ανάπλασης με προδιαγραφές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές φιλικές για τους πολίτες και όχι βορά για τους επενδυτές.

Κι ύστερα απ’ όλα αυτά , ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας, που μιλούσε για σχέδιο που ταιριάζει στο Ντουμπάι και όχι στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ευρώπη, είδε ξαφνικά το φως και συναίνεσε στη γραμμή Φλαμπουράρη υπέρ του Λάτση! Και τώρα, διορίστηκε επικεφαλής του Οργανισμού Ανάπλασης της Αθήνας! Αχ, Αθήνα, αχ!

Κώστας Παπαδόπουλος

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (Realnews, 9/9)

Ούτε περαστικοί στην ομιλία του Τσίπρα

Ναι, μίλησε ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο και έκανε μάθημα πολιτικής αγωγής στους Ευρωπαίους, ξέροντας ότι το μεγάλο θέμα των ημερών ήταν η καταδίκη της Ουγγαρίας του Ορμπάν για την οποία είχαν ήδη συμφωνήσει και οι δεξιοί! Έξυπνο πουλί ο γάιδαρος! Αλλά, έλα που δεν ήταν κανένας στην αίθουσα για να τον ακούσει, πλην μερικών που είναι θεσμικά υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται βρέξει-χιονίσει! Μα τόσο άδεια δεν είναι ούτε στις διακοπές του Αυγούστου η αίθουσα! Από τους 751 βουλευτές, ζήτημα είναι αν ήταν παρόντες 30! Και ο Χατζηαβάτης να μιλούσε, κάποιοι θα πήγαιναν από περιέργεια. Κουρδισμένος, όμως, ο δικός μας, μιλούσε, αφού η κάμερες δείχνουν τον ομιλητή, σαν να είχε μπροστά του μια κατάμεστη αίθουσα. Μόνο ο Πονς, ο Ισπανός, ήταν εκεί, βαλτός, να του τη χώσει: Σιγά που καμαρώνεις ότι τα καταφέρατε! Τον ελληνικό λαό να μνημονεύεις που του ήπιατε το αίμα!

Αλλά στην Αυγή και στην ΕΡΤ, καμάρωναν τον ηγέτη που τους τα είπε…

Ρόζα Μακρή

 

 

Δομημένοι αθώοι

«Μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών, οι δικαστές ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους στους 13 κατηγορουμένους βάσει της οποίας, κηρύχθηκαν αθώοι από τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης οι τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και οι υπεύθυνοι των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.»

Και γιατί τους ταλαιπώρησαν -αθώους ανθρώπους- από το 2006 που εκδόθηκε το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, αφού και όλους τους άλλους του Χρηματιστηρίου, τους είχαν επίσης αθωώσει; Καιρός είναι να τελειώσει πια αυτή η μανία καταδίωξης όλης αυτής της αφρόκρεμας που διαχειριζόταν τις αγοραπωλησίες των μετοχών και των ομολόγων. Θα βγούμε σε λίγο στις αγορές και τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε για να προκόψουμε, καπάτσους και αθώους!

Λάζος Οικονόμου

 

Ζουγκλοϋπουργοί

Το άκουσα στην ΕΡΤ. Για να εντυπωσιάσει ο υφυπουργός Εξωτερικών με την ευρυμάθεια του ανακοίνωσε σε συνέδριο που συμμετείχε στη Σλοβενία ότι «οι λέξεις democracy, dialogue, Europe και diaspora είναι ελληνικές». Προφανώς, ο Τέρενς Κουίκ θα νόμιζε ότι το ακροατήριο του προερχόταν από τα βάθη του Αμαζονίου!

Μαίρη Τόλιου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!