Οι μετανάστες της Ιταλίας διαδήλωσαν την 1η Μάρτη σε τουλάχιστον 60 πόλεις, φέροντας υφάσματα κίτρινου χρώματος, ενώ οι ιταλικοί ουρανοί γέμισαν με κίτρινα βιοδιασπώμενα μπαλόνια. Οι πιο ενθουσιώδεις την ονόμασαν «κίτρινη επανάσταση».

Στη Ρώμη, φοιτητές του «Κύματος» οργάνωσαν μπροστά στη Βουλή διάλεξη για την ένταξη των μεταναστών, ενώ, στη συνέχεια, μετανάστες και η οικολογική οργάνωση Legambiente, καθάρισαν το πάρκο Κόλε Όπιο. Φοιτητές, επίσης διαμαρτυρόμενοι για το ρατσιστικό διάταγμα που θέτει πλαφόν μεταναστών 30% σε σχολεία και σχολές, τοποθέτησαν στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας μια μεγάλη πινακίδα απαγόρευσης διέλευσης που συνοδευόταν από την επισήμανση «εξαιρούνται λευκοί, πλούσιοι και Ιταλοί». Στο Μιλάνο, όπου η Λέγκα διοργάνωσε αντιδιαδήλωση, σχολεία τροποποίησαν το πρόγραμμά τους ανοίγοντας το θέμα του ρατσισμού. 10.000 διαδηλωτές στη Νάπολη, στο Μπέργκαμο στάση εργασίας (όπως και σε σχεδόν όλες τις μεταλλουργικές επιχειρήσεις της Ρέτζιο Εμίλια), ενώ στο Μπάρι διαδήλωσαν πίσω από ένα πανό που έγραφε «είμαι άνθρωπος, όχι έγγραφο».

Στη Γαλλία 3.000 μετανάστες και αλληλέγγυοι βρέθηκαν έξω από το Hôtel de Ville στο Παρίσι, ενώ, τα πανό της έκθεσης του Δήμου «Παρίσι-150 χρόνια μετανάστευση» καλύφθηκαν από κίτρινες σημαίες. Συγκεντρώσεις έγιναν και στο Στρασβούργο, τη Μασαλία, την Τουλούζη, τη Ρουέν και τη Λιόν.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!