Τα τελευταία πολλά χρόνια το Ισραήλ έχει συκοφαντήσει για αντισημιτισμό πολλούς επιφανείς (και όχι) Εβραίους, οι οποίοι κάνουν κριτική στη γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

Αλλά, αν το Ισραήλ συκοφαντεί έτσι Εβραίους, συκοφαντεί έως εξοντώσεως κάθε άλλον πολίτη, κάθε εθνικότητας, που τολμά να υψώνει ανάστημα απέναντι στη δολοφονική πολιτική αυτού του κράτους.

Βεβαίως, τα τελευταία λίγα χρόνια η προσπάθεια του Ισραήλ να εξαερώσει την κριτική εναντίον του διά της ρετσινιάς του αντισημιτισμού έχει χλωμιάσει. Παρά ταύτα το φίδι συνεχίζει να γεννάει τα αυγά του.

……………

Πρόθυμοι επωαστές αυτών των αυγών υπάρχουν σε κάθε χώρα πολλοί. Μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών εμφανίζονται ως «αριστεροί». Λιγάκι παράδοξο, καθότι με τη στάση τους εξυπηρετούνται τα Ισραηλινά και (κυρίως) τα Αμερικανικά συμφέροντα.

***

 Δεν είναι όμως μόνον αυτά τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τη στάση και τη δράση αυτών των κύκλων‒ πραγματικών ιών μέσα στην κοινωνία. Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Αυτοί λοιπόν που διαβάλλουν για αντισημιτισμό όσους αντικρούουν τα ισραηλινά εγκλήματα, διαβάλλουν επίσης για εθνικισμό τους πατριώτες, κατηγορούν για ρατσισμό όσους έχουν οποιονδήποτε προβληματισμό για το προσφυγικό πρόβλημα, είναι (ως εκ θαύματος!) υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και βεβαίως υπέρ του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων.

Υπήρξαν «αριστεροί» αυτοί, υπέρ της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, και είδαν με καλό μάτι τις «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» και τις πολύχρωμες «επαναστάσεις».

«Αριστεροί» τόσον εναρμονισμένοι με την Αμερικανική πολιτική δύσκολα βρίσκονται. «Αριστεροί» που όμως θήτευσαν ευδοκίμως στον «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη, εξέθρεψαν με τα καμώματά τους τη «Χρυσή Αυγή», στη συνέχεια δικαιωματιστές που πέρασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, γενικώς ένα χρήσιμο πλήρωμα ενός Δούρειου Ίππου που κρύβεται σε κοινή θέα.

Και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό: Αυτοί οι «αριστεροί» θεωρούνται αριστεροί από πλήθος αριστερών (που διεφθάρησαν από τις πολλές αμερικανιές ή) που δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους.

Αυτοί οι τύποι με την ίδια άνεση που διαβάλλουν για αντισημιτισμό όποιον θέλουν να εξοντώσουν προσφέροντας έτσι καλές υπηρεσίες στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, κατηγορούν ταυτοχρόνως για Ισλαμοφοβία, εθνικισμό και ρατσισμό, όσους οι ίδιοι προγράφουν, ζωντανούς και νεκρούς, επειδή η παρουσία των πρώτων και η μνήμη των δεύτερων στέκεται κόντρα στην ομογενοποιημένη σκέψη. Δεν έχουν διστάσει να βγάλουν εθνικιστές μεγάλους ποιητές και καλλιτέχνες (από τον Ελύτη ως τον Ρίτσο) ενώ, «αριστεροί» αυτοί, ροκανίζουν ό,τι αντιστέκεται στην παγκοσμιοποίηση υπό τον νεοφιλελευθερισμό και συνεπώς την ακροδεξιά πολιτική που χρειάζεται ώστε ο νεοφιλελευθερισμός να εφαρμόζεται.

Φωλιάζουν στα ΑΕΙ και ορισμένες εφημερίδες κάνοντας μεγάλη φασαρία για την «αριστεροσύνη» τους η οποία, όχι συνήθως, αλλά πάντα εκβαίνει υπέρ της Πρεσβείας, του επιδοτούμενου πολιτισμού των Ιδρυμάτων, των ΜΚΟ και κάθε άλλης εκφυλιστικής διαδικασίας της πολιτικής και του πολιτεύματος.

*** 

Σιχάματα κρυμμένα σε κοινή θέα, έχουν συμβάλλει όσο λίγοι άλλοι στην υποχώρηση της Αριστεράς, ασκώντας συν τοις άλλοις «αριστερή» ιδεολογική τρομοκρατία, μάλιστα αφ’ υψηλού! Υβριστές και αλαζόνες, που εν τέλει ούτε οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να εξαπατούν τόσους πολλούς, για τόσο πολύ και για τόσα πολλά…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
13•V•2021

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!