«Η μεγαλύτερη παρανόηση και αυταπάτη των Εβραίων, ειδικά αυτών που ζουν εκτός Ισραήλ, είναι ότι “οι Εβραίοι απειλούνται και πάλι μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίοι”. Όχι! Απειλούνται επειδή κατέχουν τη Δυτική Όχθη και κακοποιούν βάναυσα τους Παλαιστίνιους, επειδή οι έποικοι τους είναι παράνομοι και από τις 7 Οκτωβρίου και μετά, επειδή έχουν καταστρέψει νοσοκομεία, χώρους λατρείας, σχολεία, πανεπιστήμια, κατοικίες και επιχειρήσεις και έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι άνθρωποι θα είχαν αντιδράσει στις πράξεις αυτές με τον ίδιο τρόπο ακόμα κι αν οι δράστες ήταν πράσινοι Αρειανοί.» (σχόλιο του Mark K, από ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αναγνωστών στο σάιτ της εβραϊκής εφημερίδας «Χααρέτζ»)

Τόσα χρόνια με τόσα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και μάλιστα τα πιο απεχθή, τίποτα δεν στάθηκε ικανό να διαπεράσει το σκληρό κέλυφος προστασίας που περιβάλλει το Ισραήλ τουλάχιστον από το 1967. Ένα μπλοκ από ισχυρά φύλλα προστασίας, οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά, ηθικά και επικοινωνιακά, αδιαπέραστα από κάθε κριτική, από κάθε αμφισβήτηση, από κάθε καταγγελία. Γεγονός που όχι μόνο επέτρεψε τη διάπραξη και νομιμοποίηση αδιάκοπης σειράς κακουργημάτων, αλλά ενέτεινε και την καλλιέργεια μιας εγκληματικής κουλτούρας που αναπαρήγε συνεχώς και διεύρυνε απεριόριστα τον εαυτό της. Με αποτέλεσμα να καταλήξει το Ισραήλ να ελέγχεται από ένα πολεμοχαρές καρτέλ με πανίσχυρους προστάτες και με το αποκλειστικό δικαίωμα να δολοφονεί κατά βούληση όποτε θέλει, όποιους θέλει και όσους θέλει. Απαλλαγμένο από κάθε υποχρέωση να λογοδοτεί, να απολογείται ή να τιμωρείται. Κανένα άλλο καθεστώς στην ιστορία δεν είχε τέτοια ανοιχτή εξουσιοδότηση από τις ηγεμονικές δυνάμεις του κόσμου να πραγματοποιεί τα ειδεχθέστερα εγκλήματα σε βάρος των γειτόνων και των αδυνάτων και να ανταμείβεται γι’ αυτό. Επί ένα αιώνα, από την περίοδο ακόμα που το κράτος ήταν υπό κατασκευή.

Εκατομμύρια εκτοπισμένοι, δολοφονημένοι, ακρωτηριασμένοι, τραυματισμένοι, φυλακισμένοι και βασανισμένοι. Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, μαγαζιά, σχολεία, νοσοκομεία, πολιτιστικά κέντρα, τόποι λατρείας, μνημεία, θερμοκήπια, δέντρα, μεταφορικά μέσα, δρόμοι και λιμάνια κατεστραμμένα και ισοπεδωμένα, πολλές φορές και με τους χρήστες τους καταπλακωμένους κάτω από τα ερείπια. Σε ποια χώρα της Δύσης μπορεί μια κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή να συλλαμβάνει, να ξυλοκοπεί και να φυλακίζει επ’ αόριστον χιλιάδες πολίτες χωρίς δικαστικό ένταλμα, χωρίς απαγγελία κατηγορίας, χωρίς δίκη; Σε ποια χώρα μπορούν οι καταπατητές ξένης γης να ενθαρρύνονται και να προστατεύονται από το κράτος; Να οπλοφορούν και να σκοτώνουν ελεύθερα τα θύματα των καταπατήσεών τους;

Οι Νοτιοαφρικάνοι, καταθέτουν εμβρόντητοι στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ ότι μπροστά στο ισραηλινό το απαρτχάιντ των λευκών ρατσιστών φαίνεται τώρα πολύ υποδεέστερο! Οι Ευρωπαίοι ρατσιστές ούτε κατεδάφιζαν μαζικά τις συνοικίες των μαύρων ούτε είχαν διαφορετικούς δρόμους για τους λευκούς και τους μαύρους. Ούτε τους σκότωναν καθημερινά επί δεκαετίες για ψύλλου πήδημα!

Οι Δυτικοί κατασκεύασαν το κράτος του Ισραήλ για να έχουν στη Μέση Ανατολή ένα απόρθητο φυλάκιο των συμφερόντων τους που κάνει για λογαριασμό τους τη βρώμικη δουλειά χωρίς να τους εκθέτει.

Σε κανένα άλλο κράτος, οι Δυτικοί δεν έχουν δώσει «βοήθεια» εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κανένα άλλο κράτος δεν έχουν εξοπλίσει με τόσα υπερσύγχρονα όπλα. Για κανένα κράτος δεν έχουν επιβάλλει στα ΜΜΕ, στα πανεπιστήμια κ.λπ. διαρκή φραγή σε οποιαδήποτε κριτική. Βέβαια, και κανένα άλλο κράτος δεν έχουν φορτώσει με την υποχρέωση να κάνει τον τρομοκράτη χωροφύλακα σε τόσες χώρες και λαούς ταυτόχρονα.

Σε μετάβαση

Όμως, αυτό το καθεστώς ασυλίας που καλύπτει τα φρικωδέστερα και μαζικότερα εγκλήματα, σε βαθμό γενοκτονίας, όπως αποφαίνεται πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι της ανθρωπότητας, έχει τρομακτικές παρενέργειες μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, στους ίδιους τους Εβραίους τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετεί. Γιατί ενσωματώνοντας τη βία εναντίον των ιθαγενών λαών στην κουλτούρα των υπηκόων του, εξαρτώντας την ύπαρξη και την ευημερία τους από την υποταγή και εξολόθρευση των ιθαγενών, έσυρε και εγκλώβισε σταδιακά τους απογόνους των θυμάτων του ναζιστικού ολέθρου στα δίκτυα του σιωνιστικού καρτέλ εξουσίας κάνοντάς τους σύμμαχους και συμμέτοχους στο απαρτχάιντ, την εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία.

Και σ’ αυτό, η Δύση έκανε τα στραβά μάτια. Ζούμε, όμως, σε μια εποχή που οι βεβαιότητες του τέλους του εικοστού αιώνα, τόσο του πριν (ότι ο κόσμος είναι μοιρασμένος στα δύο) όσο και του μετά το 1990 (ότι τελείωσε η ιστορία με το θρίαμβο του δυτικού κόσμου), μάλλον δεν ισχύουν πια. Ζούμε σε μια νέα περίοδο μετάβασης, όπου κάνουμε υποθέσεις για το πού θα πάει η ανθρωπότητα και πώς, αλλά νιώθουμε ήδη ότι ο κόσμος τείνει να γίνει πολυπολικός. Και ό,τι ήταν σίγουρο και δεδομένο δεν είναι πλέον. Για παράδειγμα, αν κάποιος έλεγε το 1990 ότι η ηγεμονία των ΗΠΑ κινδυνεύει από την Κίνα, θα τον έπαιρναν για σαχλό. Το ίδιο αν κάποιος το 1995 έλεγε ότι κάτι λοχίες θα έδιωχναν τους Γάλλους από την υποσαχάρια Αφρική ή έλεγε το 2015 ότι κάτι τύποι με σαγιονάρες το 2024 θα εμπόδιζαν το πέρασμα των γιγαντιαίων φορτηγών πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ! Και, εννοείται, σαχλός θα φαινόταν κι εκείνος που το 2020 θα πρόβλεπε ότι το 2024 η Νότια Αφρική θα παρέπεμπε το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ για εθνοκάθαρση και γενοκτονία, χωρίς να ξεσηκωθούν εναντίον της οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κι ότι ένα μήνα αργότερα, 50 κράτη και τρεις παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμοί, θα κατηγορούσαν στο ίδιο δικαστήριο το Ισραήλ για καθεστώς απαρτχάιντ και για παράνομη κατοχή και προσάρτηση εδαφών, με μόνο δύο κράτη να εμφανίζονται ως μάρτυρες υπεράσπισής του, τις ΗΠΑ και τα νησιά Φίτζι! Κι αυτά τα παραδείγματα, τα τόσο αποδεικτικά της εν εξελίξει μετάβασης, δεν είναι τα μόνα.

Από διαδήλωση Εβραίων στη Νέα Υόρκη…

Ασύδοτη ισχύς

Οι ιθύνοντες του Ισραήλ , τυφλωμένοι από την αλαζονεία της ασύδοτης ισχύος που απέκτησαν χάρη στο ρόλο που τους έχουν αναθέσει και την αμέριστη υποστήριξη που τους παρέχουν οι Δυτικοί, είναι αμφίβολο αν μπορούν να αντιληφθούν ότι αυτή τη φορά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους ξυπόλητους και άοπλους Παλαιστίνιους, τους οποίους μπορούν ξανά και με μεγαλύτερη αγριότητα να εξαθλιώσουν παραπέρα και να βιάσουν σωματικά και ψυχικά. Δεν μπορούν να αντιληφθούν τον κίνδυνο για το Ισραήλ, για τους Εβραίους και για τους ίδιους ως επικεφαλής του τοπικού καρτέλ δυτικής κατασκευής. Δεν φαίνεται ότι είναι σε θέση να λάβουν υπόψη τους παράγοντες που διαμορφώνουν τη φάση της «μετάβασης» από τον μονοπολικό στον πολυπολικό κόσμο του αύριο. Ούτε περνάει από το θολωμένο τους μυαλό η σκέψη ότι προκαλώντας τόσο μεγάλο κακό, τόσο μεγάλη παγκόσμια αναστάτωση, μπορεί να έχουν πέσει στην παγίδα που με τεράστιο κόστος (και πιθανότατα με άγνοια για το πόσο μπορεί να ανοίξει και με πόση δύναμη και προς τα πού μπορεί να φυσήξει ο ασκός του Αιόλου) τους έσπρωξαν οι Παλαιστίνιοι που τους επιτέθηκαν στις 7 Οκτώβρη με «παπάκια», «σαγιονάρες» και «καριοφίλια»! Κι ότι όσο κι αν συντρίψουν επί τόπου τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, μπορεί οι δικές τους απώλειες εξ αιτίας των γενικότερων αλλαγών που γίνονται στην περίοδο της μετάβασης να είναι πολύ σοβαρότερες και μη επιδεχόμενες επιδιόρθωση και αναπλήρωση.

Προς το παρόν, είναι εξαιρετικά απίθανο οι ΗΠΑ να διακόψουν την πολύμορφη στήριξή τους στο Ισραήλ ακόμα κι αν ξεφορτωθούν τον Νετανιάχου και κάποιους άλλους. Όμως, μπορεί να συμβούν ρωγμές σε κάποια από τα στρώματα προστασίας που καλύπτουν ολόπλευρα το Ισραήλ. Ήδη, διαπιστώνονται σοβαρές ρωγμές στα επίπεδα της ηθικής, της θρησκείας, της πολιτικής και της επικοινωνίας, που μπορεί κοντοπρόθεσμα να μην φαίνονται τόσο καθοριστικά όσο τα επίπεδα της οικονομίας και των εξοπλισμών, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά. Γιατί το Ισραήλ περιβλήθηκε με ένα φωτοστέφανο χριστιανικό. Έγινε το Άγιο Ισραήλ και για να στηριχτεί με θρησκευτικούς όρους οι Αμερικάνοι προτεστάντες το αναγόρευσαν σε φύλακα των αγίων τόπων όπου θα εμφανιστεί ο Μεσσίας για να σώσει την ανθρωπότητα και τους Εβραίους που εντωμεταξύ θα εκχριστιανιστούν. Η ναζιστική εξολόθρευση είναι πολύ βολική για να απορροφήσει όλα τα πογκρόμ που επί αιώνες εξαπολύουν εναντίον των Εβραίων τα χριστιανικά καθεστώτα. Όμως, η εξολόθρευση των Παλαιστινίων, των ακρωτηριασμένων μωρών και των θαμμένων ζωντανά παιδιών, που αναμεταδίδεται με κάθε φρικτή λεπτομέρεια τηλεοπτικά και διαδικτυακά κλονίζει την «αγιοσύνη» και μεταθέτει τον Εβραίο από τη θέση του θύματος στη θέση του θύτη. Οι δημόσιες δηλώσεις προσωπικοτήτων κύρους, όπως του προέδρου της Βραζιλίας Λούλα, «κάνετε στους Παλαιστίνιους ότι σας έκανε ο Χίτλερ», σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις ραβίνων στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο που καταγγέλλουν ως δολοφονικό τον σιωνισμό με φόντο τις εικόνες των τσακισμένων παιδιών από τη Γάζα, τσαλακώνει το φωτοστέφανο της αθωότητας και της αγιοσύνης και απογυμνώνει το Ισραήλ από κάθε ηθική, κάθε θρησκευτική επικάλυψη.

Καρτούν

Οι μαζικότατες διαδηλώσεις στη Δύση, κι ας μην προβάλλονται από τα ΜΜΕ, αχρήστευσαν τις κατηγορίες για αντισημιτισμό που σε ορισμένες χώρες επιφέρουν ποινικές και άλλες διώξεις. Ακόμα και οι αυστηροί με το νόμο Γερμανοί που πρώτοι απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, δεν τόλμησαν να συλλάβουν τους χιλιάδες διαδηλωτές, που αψήφησαν τις απαγορεύσεις, ίσως και γιατί θα έπρεπε να βάλουν στη φυλακή και όλους τους Εβραίους αντισιωνιστές που συμμετέχουν σ’ αυτές.

Τώρα, αραίωσαν πάρα πολύ οι φιλοσιωνιστές υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί και άλλοι που τις πρώτες μέρες βγήκαν ξέφρενα στα ΜΜΕ να καταγγείλουν την παραμικρή παραφωνία στον φιλοσιωνισμό προτρέποντας τις αρχές να είναι αμείλικτες στη δίωξη κάθε διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ. Ακόμα και ο Στάρμερ του Εργατικού Κόμματος, προχτές στη Βουλή, αφού έχει γίνει καρτούν στις διαδηλώσεις και τα κοινωνικά δίκτυα, ζήτησε «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», ενώ επί τέσσερις μήνες καταδιώκει με κυρώσεις και αποβολές στελέχη του κόμματος που εκδήλωσαν κάποια συμπάθεια για τους Παλαιστίνιους.

Ήδη, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, η ταύτιση του αντισιωνισμού με τον αντισημιτισμό, δηλαδή το μεγάλο φράγμα που απέτρεπε –με νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις- την άσκηση κάθε, και της πιο ήπιας, κριτικής στο Ισραήλ, δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα με μακροπρόθεσμες συνέπειες! Γενικότερα εκτιμώντας την κατάσταση, σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη σχισμή στο στιλπνό στρώμα της επικοινωνίας στο οποίο κάθε φωνή διαμαρτυρίας και καταγγελίας σε βάρος του Ισραήλ προσέκρουε. Σε όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, από τους New York Times, Guardian, CNN, BBC και Deutsche Welle μέχρι τα τοπικά εθνικά μέσα, που δεν άφηναν να περάσει καμία αρνητική είδηση για το Ισραήλ και καμία θλιβερή εικόνα από την κατοχή της Παλαιστίνης, δημιουργήθηκε σύγχυση. Τα φίλτρα συνέχισαν να λειτουργούν, όπως καταγγέλλουν πολλοί εργαζόμενοι και πολλοί εκδιωχθέντες απ’ αυτά, αλλά οι ειδήσεις που κυκλοφορούν με ταχύτητα αστραπής μέσω του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων σε όλη τη γη εντείνουν την πεποίθηση των χρηστών για την αναξιοπιστία τους. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει ατομικά συνεργεία τηλεόρασης, είναι πανταχού παρόντα, καταγράφουν τα γεγονότα και οι εικόνες ανεβαίνουν αυτόματα στο ΤικΤοκ και σε κλάσματα δευτερολέπτου έχουν διανύσει όλη την υδρόγειο.

Η αθωότητα, η αγνότητα, τα παθήματα, τα δίκαια των Εβραίων, η κατανόηση και συμπόνια των λαών, όλο το πλέγμα της ψυχολογικής, ιστορικής, πολιτισμικής, επικοινωνιακής, πολιτικής, ηθικής και ανθρωπιστικής υπεράσπισης του Ισραήλ που χτίστηκε μεθοδικά από τη Δύση και τους σιωνιστές, συγκαλύπτοντας τα συστηματικά επί αιώνες πογκρόμ των λευκών δυτικών καθεστώτων, εκκλησιαστικών και κοσμικών, εναντίον των Εβραίων και μεταθέτοντας ανιστόρητα αλλά πολύ έντεχνα τον αντισημιτισμό στις πλάτες των Παλαιστινίων που επιλέχτηκαν να φορτωθούν τα εγκλήματα της Δύσης, όλο αυτό το πολύπλοκο και πολύμορφο κατασκεύασμα κλονίζεται ανεπανόρθωτα με τη γενοκτονία που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας. Κι αυτός ο κλονισμός δεν είναι όπως οι προηγούμενοι και δεν θα περάσει χωρίς βαριές επιπτώσεις. Οι σιωνιστές με την αλαζονεία και την αρρωστημένη τους ψυχοσύνθεση και με τη φόρα που απέκτησαν μάλλον κλώτσησαν και τον κουβά με το γάλα.

* Από την κατάθεση του εκπροσώπου της Κίνας στο International Court of Justice, στη Χάγη.


Γιατί το θύμα παρουσιάζεται ως δολοφόνος;

Πενήντα χώρες και τρεις μεγάλοι οργανισμοί προσέφυγαν στο Διεθνές Δικαστήριο για τη Δικαιοσύνη του ΟΗΕ ζητώντας να καταδικαστεί το Ισραήλ για την 57χρονη κατοχή της Παλαιστίνης, την επιβολή καθεστώτος απαρτχάιντ και την επιδίωξη προσάρτησης των παράνομα κατεχομένων εδαφών. Από την αρχή της βδομάδας, οι εκπρόσωποι κρατών, μεταξύ των οποίων και αρκετά ευρωπαϊκά, καταθέτουν ενώπιον του δικαστηρίου. 50 κράτη απ’ όλο τον κόσμο,. Με γλώσσα σκληρή και σαφή, με επιχειρήματα και αποδείξεις υπεράνω κάθε αμφιβολίας, πρόκειται για μια πραγματική εξέγερση των λαών και κρατών εναντίον του γενοκτονικού καθεστώτος του Ισραήλ. Από ένα σύνολο περίπου 170.000 λέξεων όλων των καταθέσεων, παρατίθενται μερικές ενδεικτικές φράσεις: Κίνα: Οι λαοί που αγωνίζονται για αυτοδιάθεση μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα. Ο αγώνας που δίνουν οι λαοί για την απελευθέρωσή τους, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα κατά της αποικιοκρατίας, της κατοχής, της επιθετικότητας και της επικυριαρχίας των ξένων δυνάμεων, δεν πρέπει να θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια. Η σύγκρουση πηγάζει από την παρατεταμένη κατοχή του παλαιστινιακού εδάφους και τη μακροχρόνια καταπίεση του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Ο αγώνας των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή καταπίεση και ο αγώνας τους για την ολοκλήρωση της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου κράτους είναι δίκαιες ενέργειες.

Ιράν: Η εγκαθίδρυση του ισραηλινού καθεστώτος έγινε μέσω μιας βίαιης διαδικασίας που περιελάμβανε τη βίαιη εκτόπιση των γηγενών Παλαιστινίων για τη δημιουργία μιας εβραϊκής αποικίας με πλειοψηφία, σύμφωνα με το σιωνιστικό κίνημα. Όλες οι θηριωδίες και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το ισραηλινό καθεστώς τα τελευταία σχεδόν οκτώ χρόνια είναι συνέπεια της αδράνειας του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το ισραηλινό καθεστώς εφαρμόζει: Παρατεταμένη κατοχή, αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης στα κατεχόμενα εδάφη, αλλαγή του χαρακτήρα και του καθεστώτος της Αγίας Πόλης, μέτρα που εισάγουν διακρίσεις, παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού για μόνιμη κυριαρχία επί των φυσικών του πόρων…

Ιράκ: Ελπίζουμε ότι η δέσμευση του δικαστηρίου για δικαιοσύνη θα οδηγήσει σε αποφάσεις για τον τερματισμό της εκστρατείας μαζικών δολοφονιών και την πρόληψη πράξεων γενοκτονίας, καθώς και των πολιτικών παρενόχλησης, αποκλεισμού και πείνας κατά του παλαιστινιακού λαού. Οι ισραηλινές παραβιάσεις κατά των Παλαιστινίων ισοδυναμούν με γενοκτονία.

Ιαπωνία: Η λύση των δύο κρατών για ένα μελλοντικό ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, που θα ζει δίπλα στο Ισραήλ με ειρήνη και αξιοπρέπεια, παραμένει ο μόνος βιώσιμος δρόμος και για τους δύο λαούς.

Κουβέιτ: Γιατί το θύμα συνεχίζει να παρουσιάζεται ως δολοφόνος; Η κατοχική δύναμη έχει διεξάγει έναν παράνομο πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα που χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ο πόλεμος είναι το αποτέλεσμα 57 ετών παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών. Και πρέπει να σταματήσει.

Ιορδανία: Το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει την κατοχή του σε όλο το παλαιστινιακό έδαφος – στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και τη Γάζα.

Ολλανδία: Καμία κυριαρχία δεν μπορεί να εγκαθιδρυθεί σε κατεχόμενα εδάφη και τα κατεχόμενα εδάφη δεν μπορούν να προσαρτηθούν. Μια σημαντική διάταξη του δικαίου της κατοχής είναι ότι η κατοχική δύναμη δεν πρέπει να απελαύνει ή να μεταφέρει τμήματα του δικού της άμαχου πληθυσμού στο έδαφος που κατέχει. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο και διαρκές δικαίωμα.

Βέλγιο: Η πολιτική εποικισμού του Ισραήλ αποσκοπεί στην αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών και του ίδιου του καθεστώτος των εδαφών.

Μπανγκλαντές: Το Ισραήλ πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις κατοχής του και να διαλύσει παράνομες δομές όπως οι εποικισμοί. Το Ισραήλ πρέπει να παράσχει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν και να εγγυηθεί την μη επανάληψη.

Κατάρ: Το Ισραήλ είναι ένα παράνομο αποικιακό καθεστώς που το χαρακτηρίζουν: απαρτχάιντ, κατοχή, εθνοκάθαρση, δημογραφικές αλλαγές, κατακερματισμός εδαφών και προσαρτήσεις για το μεγάλο Ισραήλ.

Ναμίμπια: Οι Παλαιστίνιοι και οι Ναμίμπιοι υπέστησαν την απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την απόλυτη κλοπή της γης και των φυσικών τους πόρων.

Μετά τη Βραζιλία που άνοιξε το δρόμο με τη δική της προσφυγή στο δικαστήριο, Ινδονησία, Τουρκία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ρωσία και δεκάδες άλλες χώρες ξεπέρασαν τα ταμπού και τα φράγματα σιωπής και ζητούν την αποδοκιμασία και καταδίκη του Ισραήλ για εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων και κατά της ανθρωπότητας!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!