Δυστυχώς, φαίνεται ότι η περίοδος που εγκαινιάστηκε το 2010 με τους πολίτες να ενημερώνονται για τις προθέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων μόνο μετά από διαρροές και μετάφραση κειμένων, φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει. Έτσι, ενώ η ελληνική κοινή γνώμη δεν είχε ενημερωθεί για το περιβόητο κείμενο των 47 σελίδων που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά, αυτό διέρρευσε τελικά σήμερα από το γερμανικό Tagesspiegel.

Στο κείμενο περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, και οι προτάσεις για ιδιωτικοποιήσεις. Στη σχετική λίστα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα περιφερειακά αεροδρόμια (1,2 δισ. έσοδα για το 2015), ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ και 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, η ΔΕΣΦΑ, το Ελληνικό (χωρίς να αναγράφεται το αντίτιμο) και αρκετοί ακόμα οργανισμοί, επιχειρήσεις και εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που αναφέρονται στο έγγραφο, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει συνολικά πάνω από 3 δισ. έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις για τα έτη 2015 και 2016, πάνω από 2 δισ. για το 2017-2019 και πάνω από 10 δισ. από το 2020 και μετά.

 

Πατήστε και δείτε τον πίνακα σε μεγαλύτερο μέγεθος:

Πίνακας - Ιδιωτικοποιήσεις

 

Πηγή: in.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!