Εβδομάδα επικοινωνιακών αναταράξεων και η προηγούμενη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή έγινε με τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είπε ότι «ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική». Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η διαφοροποίηση Γλέζου και άλλων βουλευτών στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Στην ίδια συνέντευξη ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε και στην απλή αναλογική, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το μπόνους των 50 εδρών». Ακολούθησε την Πέμπτη η σκόπιμη ανακίνηση του ζητήματος της απλής αναλογικής από τον Φώτη Κουβέλη, με προφανή στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Τατσόπουλος δήλωσε πως σήμερα κάτι τέτοιο «είναι ένας ιδανικός δρόμος προς την κόλαση και την ακυβερνησία».
Ο δε Παπαδημούλης υποστήριξε πως «επιμένουμε στην απλή, άδολη, καθαρή αναλογική, με πλήρη αντιστοιχία ψήφων και εδρών και γι’ αυτό το λόγο, επειδή δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε πόντο από αυτή τη θέση, αν έρθει τέτοια πρόταση, θα την ψηφίσουμε».
Τα πράγματα επιχείρησε να βάλει στη θέση τους ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης που διευκρίνισε διαφοροποιούμενος (οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά) πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής αφορά μια πάγια συνταγματική ρύθμιση και πως το κόμμα δεν θεωρεί σκόπιμες τις μεμονωμένες αλλαγές στον εκλογικό νόμο: «Με τη συνολική μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα την καθιέρωση της απλής αναλογικής, βεβαίως είμαστε σύμφωνοι». Στην ερώτηση αν ο  ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε την πρόταση νόμου της ΔΗΜΑΡ που κατατέθηκε την Πέμπτη  απάντησε: «Προφανώς. Κι αν συναντιέται με την πρόταση που ήδη σας λέω, τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2012, αν δεν κάνω λάθος, είχαμε καταθέσει, γιατί όχι; Μακάρι»…
Αυτό που μάλλον είναι δύσκολο είναι να παύσει η πολυλαλία που συνεχίζει να βγαίνει προς τα έξω ως εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον δεν πολυξέρει τι θέλει να κάνει και πώς να το κάνει, την ώρα, μάλιστα, που πληθαίνουν τα παράπονα ενός κόσμου που τον ψηφίζει γι αυτά που δεν κάνει…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!